Gedaan met laden. U bevindt zich op: Verbindingsambassadeurs jeugdwerk Nieuwsberichten

Verbindingsambassadeurs jeugdwerk

Nieuwsbericht
16 november 2023

Eindrapport van de begeleidingsopdracht bij de projectoproep “Verbindingsambassadeurs voor het jeugdwerk” gelanceerd.

Van maart 2021 tot februari 2023 ondersteunden de Vlaamse minister van Samenleven en de minister van Jeugd 19 projecten “Verbindingsambassadeurs voor het jeugdwerk”. Het doel van deze projecten was dat alle kinderen en jongeren de mogelijkheid moeten hebben om te kiezen tussen verschillende jeugdwerkvormen, ongeacht hun diverse achtergrond. Dit door verbindingen te leggen met personen of groepen die moeilijk toegang vinden tot het jeugdwerk.

De negentien gesubsidieerde projecten tonen aan dat je op verscheidene manieren invullen kan geven. Er worden zes strategieën onderscheiden tussen vraag en aanbod. Aan de vraagkant maken ze verbinding met kinderen en jongeren en hun gezin, aan de aanbodkant richten verbindingsambassadeurs hun pijlen op de vrijetijdsaanbieders. Verbindingsambassadeurs tonen hoe je met uiteenlopende strategieën de verbinding tussen vraag en aanbod kunt realiseren. Proactief en veelvuldig contacten leggen loopt als een onmisbare rode draad doorheen deze strategieën: het feit dat je naar mensen toestapt, is doorslaggevend. Verbindingsambassadeurs combineren verschillende strategieën, maar het is zowel praktisch als qua profiel onhaalbaar om het hele palet aan te bieden.

In het kader van de begeleidingsopdracht ontwikkelden de onderzoekers eveneens een praktische tool die besturen en organisaties ondersteunt bij de aanwerving van een verbindingsambassadeur.

Lees hier het eindrapport(PDF bestand opent in nieuw venster).

Ontdek hier de tool voor de aanwerving van een verbindingsambassadeur(PDF bestand opent in nieuw venster)