Expertendatabank

In 2008 ontwikkelde de Vlaamse overheid een expertendatabank(opent in nieuw venster), gevuld met deskundigen uit groepen die traditioneel maar weinig aan bod komen in de media: vrouwen, mensen met een migratie-achtergrond of personen met een handicap. Doel was hun zichtbaarheid in de media te bevorderen in een niet-stereotype context. Journalisten en programmamakers vinden inmiddels meer dan 1000 namen in de expertendatabank.

In 2021 werd de databank grondig vernieuwd met een dynamiserende aanpak naar zowel experten als gebruikers (journalisten en mediamakers) en met de inzet van sociale media, een online mediatraining en meet-ups tussen experten en journalisten.

Inhoud is aan het laden

Diversiteit inspireert

Het Agentschap Integratie en Inburgering lanceerde het online platform ‘Diversiteit Inspireert’(opent in nieuw venster), in samenwerking met het Agentschap Binnenlands Bestuur, Atlas, integratie & inburgering Antwerpen, Amal (Gent), de VVSG) en het Huis van het Nederlands Brussel. Dit online platform brengt heel wat inspirerende verhalen en goede praktijken samen rond de menselijke verhalen achter de diversiteit in Vlaanderen en Brussel.