Gedaan met laden. U bevindt zich op: Toelating tot arbeid - Voor wie?

Toelating tot arbeid - Voor wie?

Dien uw aanvraag tijdig in

De Dienst Economische Migratie kent momenteel een grote toevloed aan aanvragen, de doorlooptijd kan tot 2 à 3 maanden oplopen. Dien uw aanvraag daarom tijdig in.
Indicatie behandeltijden toelating tot arbeid

Voor sommige categorieën van buitenlandse werknemers is er geen toelating tot arbeid vereist om in loondienst in Vlaanderen te komen werken. Zij mogen bij om het even welke werkgever om het even welk werk doen.

Een buitenlander die in Vlaanderen wil komen werken als zelfstandig ondernemer, heeft daarvoor geen toelating tot arbeid nodig, maar een beroepskaart

Simulator toelating tot arbeid

Wilt u snel weten of u een toelating tot arbeid nodig hebt en zo ja, hoe u die aanvraagt en welke documenten u daarvoor nodig hebt? De simulator toelating tot arbeid geeft u alvast een indicatie.

Voor wie is er geen toelating tot arbeid nodig?

Voor wie is er wel toelating tot arbeid nodig?

Buitenlanders die niet vallen onder de categorieën en vrijstellingen hierboven, mogen niet in België werken zonder dat er vooraf een toelating tot arbeid is.

Het soort werk dat de buitenlander zal verrichten, bepaalt of hij zal worden toegelaten tot de arbeidsmarkt. Alleen bepaalde categorieën van buitenlandse werknemers komen in aanmerking.

Sinds 1 januari 2021 gelden er ook nieuwe regels voor Britse onderdanen die in Vlaanderen willen werken.

Veelgestelde vragen

Lees deze pagina in: