Gedaan met laden. U bevindt zich op: Beroepskaart voor buitenlandse ondernemers

Beroepskaart voor buitenlandse ondernemers

Als u als buitenlander als zelfstandige wilt werken in België, hebt u daarvoor een beroepskaart nodig. Die geeft u de toestemming een zelfstandige activiteit uit te oefenen. Bepaalde categorieën van buitenlanders zijn vrijgesteld van die verplichting, zoals onderdanen van een EU-lidstaat of van IJsland, Noorwegen, Liechtenstein of Zwitserland.

Snel weten of u een beroepskaart nodig heeft

Via de simulator kunt u nagaan of u mogelijk een beroepskaart nodig hebt om in België als buitenlandse onderdaan uw zelfstandige activiteit te mogen starten en uitoefenen of niet.

Vanaf 01/12/2023 is het verplicht voor mandataris (zoals advocaat, ondernemingsloket, enz.) om een eerste aanvraag beroepskaart in te dienen via het WSE-loket (in het Engels)(opent in nieuw venster) indien de persoon waarvoor u een aanvraag indient een wettig verblijf in België heeft. Als mandataris moet u beschikken over een Vlaamse SSM-mandaat (Self Service Mandatenbeheer) om dit te kunnen doen. Aanvragen die per e-mail worden ingediend, zullen niet meer worden behandeld.

Voor de registratie om als zelfstandige in Vlaanderen te kunnen starten (inclusief aanvragen van ondernemingsnummer, aansluiting bij een sociale-verzekeringsfonds, enz.) wendt u zich tot een van de erkende ondernemingsloketten(opent in nieuw venster).

Ook interessant