Gedaan met laden. U bevindt zich op: Vastgoedwijzer 2021 Vastgoedwijzer

Vastgoedwijzer 2021

De Vastgoedwijzer maakt een momentopname van de status van het Vlaamse overheidsvastgoed, met informatie over drie thema’s: gronden, gebouwen en energie. De gegevens komen uit de Terra Patrimonium- en energiedatabank Vlaanderen (Terra).

  • De gebouwinformatie is gebaseerd op de data van 31/12/2021.
  • De data van de gronden wordt één keer per jaar vernieuwd bij het binnenkomen van de informatie van de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL). Door de snellere verwerking bij VLABEL kunnen we nu gebruik maken van de data van het vorige jaar (2021). In het verleden werd er gerapporteerd op de data van het jaar -2.

De energieverbruiksgegevens zijn gebaseerd op het werkelijk totaalverbruik van de laatste volledige facturatieperiode. De energieverbruiksgegevens worden beheerd door het Vlaams Energiebedrijf (VEB). Informatie over energiebesparende werkzaamheden en hernieuwbare energie zijn gebaseerd op de foto van 31/12/2021.

Je kan de Vastgoedwijzer online raadplegen of downloaden in pdf-formaat:

In de online versie kan je navigeren via het startscherm door te klikken op het gewenste onderwerp, of je kan bovenaan via de tabs naar de gewenste informatie springen.

Als je op de gekozen pagina komt, kan je verder navigeren naar de vorige of volgende pagina door op de pijltjes aan de rechterkant te klikken. Ga terug naar het startscherm door op het ‘home’-icoontje te drukken.

Door grafieken aan te klikken, krijg je meer gedetailleerde informatie. Bij geografische kaarten kan je kiezen of de informatie per stad/ gemeente, provincie of buitenland wordt weergegeven op de kaart.