Gedaan met laden. U bevindt zich op: Visverlof

Visverlof

Om te vissen in de openbare wateren in Vlaanderen hebt u een Vlaams visverlof nodig. Via het e-loket www.visverlof.be(opent in nieuw venster) kan u online een visverlof aanvragen en downloaden voor uzelf, een familielid, een vriend of een andere hengelaar. U kan aanmelden in het e-loket visverlof via eID, ITSME of via e-mailadres.

Voorwaarden

Er zijn drie soorten visverlof:

  • Jeugdvisverlof voor jongeren tot en met 17 jaar - € 5
  • Gewoon visverlof - € 13
  • Groot visverlof - € 48

OPGELET: jongeren tot en met 17 jaar mogen zonder visverlof vissen onder bepaalde voorwaarden: zie www.visverlof.be(opent in nieuw venster).

Een visverlof is altijd geldig voor het jaar waarin het is afgeleverd: vanaf de datum van aankoop tot en met 31 december.

Procedure

Wanneer visverlof aanvragen?

  • Online: u kan uw visverlof voor het volgende jaar al aanvragen vanaf december van het lopende jaar via www.visverlof.be(opent in nieuw venster).
  • In een postkantoor van bpost: u kan uw visverlof voor het volgende jaar al aanvragen vanaf de laatste week van december van het lopende jaar.

Hoe het visverlof aanvragen?

  • Via het e-loket www.visverlof.be(opent in nieuw venster) kan u online een visverlof aanvragen, online betalen en downloaden voor uzelf, een familielid, een vriend of een andere hengelaar. U kan aanmelden in het e-loket visverlof via eID, ITSME of via e-mailadres.
  • Het visverlof is ook verkrijgbaar in elk postkantoor van bpost in Vlaanderen. Neem uw identiteitskaart mee naar het postkantoor. OPGELET: in het postkantoor betaalt u €4,85 extra aan bpost om uw visverlof af te leveren.

Bijkomende info visserijregelgeving en visverlof

Op de webpagina Vissen en hengelen(opent in nieuw venster) van het Agentschap voor Natuur en Bos vindt u alle informatie over de de visserijregelgeving en het visverlof.

Publicaties

Veelgestelde vragen