De digitale meter is een cruciale stap in onze energietransitie om slimmer, bewuster en zuiniger om te gaan met onze energie. Zo kunnen we allemaal ons een steentje bijdragen in de strijd tegen de klimaatopwarming!

Ontdek in deze video hoe je de digitale meter concreet kunt gebruiken om het klimaat én je factuur te verbeteren!

Digitale stroomversnelling

Onlangs werd de miljoenste digitale meter geplaatst bij een gezin in Grembergen, maar de komende jaren schakelt de Vlaamse Regering pas echt een versnelling hoger. Tegen eind 2024 moet er in 80% van de woningen een digitale meter staan. Dat heeft niet alleen voordelen voor onze planeet, maar ook voor jou!

Zo hoef je eindelijk niet meer zelf je meterstand op te nemen, of er iemand voor laten langskomen: de digitale meter stuurt je meterstand immers automatisch door. Maar er is nog veel meer…

Meten is weten

Dankzij de meterstand krijg je immers ook meer inzicht in je verbruik. Via een online toepassing zie je precies hoeveel energie je wanneer gebruikt. Heb je thuis al een laadpaal of plaats je er in de komende jaren eentje? Met een digitale meter meet je perfect hoeveel het je kost en bereken je het meest optimale moment om op te laden.

Je kunt een digitale meter daarnaast ook ‘slim’ maken. Koppel hem aan bepaalde apps, toepassingen en ‘slimme’ huishoudtoestellen, en je ziet perfect welke apparaten of verwarmingstoestellen het meest verbruiken in je woning. Zo kun je ze alleen laten werken op de meest voordelige tijdstippen. Gedaan dus met te duur je was doen!