Gedaan met laden. U bevindt zich op: Meertalige Communicatie Vlaanderen helpt Oekraïne

Meertalige Communicatie

Om de communicatie met mensen op de vlucht uit Oekraïne vlot te doen verlopen, vertalen verschillende Vlaamse overheidsdiensten hun informatie in het Oekraïens. Het Agentschap Integratie en Inburgering bundelt de essentiële informatie voor mensen op de vlucht uit Oekraïne in de brochure ‘Welkom in Vlaanderen”. Op deze pagina vind je hierover nuttige informatie in het Nederlands, Oekraïens en het Russisch.

Algemene informatie

Heel wat informatie over ondersteuning in België aan mensen op de vlucht uit Oekraïne is te vinden op de nationale website(opent in nieuw venster). Informatie op die webpagina is beschikbaar in Nederlands, Frans, Duits, Engels, Oekraïens en Russisch.

In de meertalige brochure ‘Welkom in Vlaanderen’(opent in nieuw venster) geeft het Agentschap Integratie en Inburgering essentiële informatie over verblijfsmogelijkheden, onderwijs, werk, welzijn en inburgering voor mensen op de vlucht uit Oekraïne in Vlaanderen. De informatie is beschikbaar Nederlands, Frans, Engels, Oekraïens en Russisch en is ook terug te vinden in de app Crisis Information Translated (CIT). Iedereen die over een smartphone of tablet beschikt, kan de app gratis downloaden. Ook voor hulp- en dienstverleners is dit een handig hulpmiddel.

Het Agentschap Integratie en Inburgering geeft ook infosessies in het Oekraïens en Russisch rond maatschappelijke oriëntatie voor tijdelijk beschermden uit Oekraïne, waarin heel wat praktische informatie aan bod komt. Inschrijven kan via de website van het Agentschap Integratie en Inburgering(opent in nieuw venster).

De Infolijn van Vluchtelingenwerk Vlaanderen geeft gerichte antwoorden op vragen over het verblijf, opvang, huisvesting, toegang tot onderwijs, … van mensen op de vlucht. Mensen op de vlucht uit Oekraïne kunnen daar ook geholpen worden in het Russisch of het Oekraïens. De Infolijn van Vluchtelingenwerk Vlaanderen is elke dag geopend van 9u tot 12u30.

  • Telefoonnummer Nederlands, Engels en Frans: 02 225 44 11
  • Telefoonnummer Oekraïens en Russisch: 022 25 44 21

​​​​​​​Thematische informatie 

Hieronder kan u andere nuttige documenten en informatie in meerdere talen raadplegen. Lokale besturen kunnen deze informatie ook afdrukken om mee te geven in hun contacten met personen op de vlucht uit Oekraïne.