18 oktober 2012: Dag van het Brood. VLAM roept Technische en Beroepsschool Merchtem uit tot smeerambassadeur Vlaams-Brabant

 

In het kader van ‘Dag van het Brood’ bekroont VLAM de Gemeentelijke Technische en Beroepsschool Merchtem (GTSM) tot smeerambasadeur van Vlaams-Brabant. De school verdient deze titel omwille van de bijzondere broodactiviteiten die het donderdag organiseert op de vierde Dag van het Brood. Met haar activiteiten zet de school brood niet alleen op een positieve manier in de picture, ze steunt eveneens het goede doel. Per gesmeerde boterham wordt er in naam van de leerlingen immers eentje geschonken aan Voedselbanken.
Meer dan 700 wentelteefjes
Brood is een gezonde én lekkere energieleverancier voor jong en oud. Bovendien is het hip, makkelijk en snel klaar. De Gemeentelijke Technische en Beroepsschool uit Merchtem heeft dat goed begrepen en zet brood daarom donderdag op haar manier in de picture. Op de Dag van het Brood maken leerkrachten meer dan 700 wentelteefjes die ’s middags worden uitgedeeld aan de leerlingen. Want, wentelteefjes, verloren of gewonnen brood, gebakken bokes of klakaards: ze zijn niet enkel makkelijk te maken, ze zijn ook een echte lekkernij!

Alle spotlights op GTSM
VLAM is trots op GTSM en haar 4 andere provinciale broodvoorbeelden en zet hen daarom graag in de picture. De broodactiviteiten van GTSM zullen na afloop te bekijken zijn in een fotoverslag op www.alledagenbrood.be en via de Twitter-account @Alledagenbrood. GTSM wordt op de Dag van het Brood ook extra in de spotlights geplaatst met een opvallend straatsjabloon nabij de school. Zo weten alle passanten in Merchtem dat zij de eer hebben een smeerambassadeur in hun midden te hebben.

Ook zij mogen zich dit jaar ‘smeerambassadeur’ noemen:
Antwerpen: Groover International uit Ranst
Limburg: Kleuterschool ‘De Kleine Kunstenaar’ uit Houthalen
Oost-Vlaanderen: EDUGO Sint-Vincentius uit Oostakker
West-Vlaanderen: GO! Basisschool Stene uit Oostende

Iedereen kan smeren voor het goede doel!
Niet enkel de VLAM smeerambassadeurs kunnen smeren voor het goede doel. Nog tot eind oktober kan iedereen een boterham smeren voor voedselbanken. Dat kan door een eenvoudige klik via www.alledagenbrood.be, door iets te delen op Facebook of door een foto van een gesmeerde boterham te posten op Instragram of Twitter, steeds met vermelding van de hashtag #alledagenbrood. Men kan ook gewoon een foto opladen via www.alledagenbrood.be. Per boterham die wordt geteld via www.alledagenbrood.be smeert VLAM vervolgens een boterham voor Voedselbanken.

Over Dag van het Brood
De Dag van het Brood vindt plaats elke derde donderdag van oktober. Dit jaar is dat op 18 oktober 2012. Het is een initiatief van:
- Bakkers Vlaanderen
- FGBB (de Federatie van Grote Bakkerijen van België)
- Unifa (de Vereniging van Belgische fabrikanten en importeurs van grondstoffen voor bakkerij, patisserie, chocolatiers en ijsbereiders)
- KVBM (de Koninklijke Vereniging der Belgische Maalders)
- Ubelma (de Unie van Belgische fabrikanten en importeurs voor de voedingssector)
- VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing)
Adres GTSM (Gemeentelijke Technische en Beroepsschool Merchtem)
Stationsstraat 55 – 1785 Merchtem

 

 

 

Download documenten