Rock Werchter gaat voor lokaal lekkers met de Smaakfabriek

VLAM is met Lekker van bij ons partner van de Smaakfabriek op Rock Werchter (30 juni -3 juli). In de Smaakfabriek staan lokale, verse en seizoengebonden producten van bij ons centraal.

Vooraanzicht op de Smaakfabriek

Rock Werchter geeft met de nieuw opgerichte Smaakfabriek de voorkeur aan samenwerking met producenten uit de regio voor lekkere festivalkost. De Smaakfabriek zal o.a. platbrood met bianca bodem, witte asperges en krokante zomergroenten, bio-chicken Makhani, pulled beef bio-bun en kapsalon gyros met gemarineerd Belgisch varkensvlees, aardappelblokjes, slaatje en looksaus op basis van yoghurt aanbieden. In marktkraampjes zijn Belgische (hoeve)zuivel, vers fruit, streekbieren met Belgische kaas en streekmosterd te verkrijgen alsook pistolets met witte pens of rosbief en hun groentegarnituur.

Het is de eerste keer dat VLAM onder de koepel Lekker van bij ons samenwerkt met Rock Werchter. Loïc Van Impe zet zijn schouders mee onder de samenwerking en bedacht de gerechten die zullen worden aangeboden. Hij zal op de vier festivaldagen ook aanwezig zijn in de keuken van de Smaakfabriek. Loïc legde mee de contacten met de Belgische producenten en nam ook een video op bij Thomas van Hoevewinkel Van Den Boer in Schriek, vlakbij Werchter, die meerdere producenten verzamelde voor de samenwerking.

In en rond de Smaakfabriek op de festivalweide komen sfeerbeelden waarin lokale producten en hun producenten worden uitgespeeld. Ook de video met boer Thomas zal er te zien zijn. De logo’s Lekker van bij ons maar ook bio en rechtvanbijdeboer worden meegenomen in de communicatie.