Persuitnodiging AEHT Cornet Trophy 2023 bij PIVA

Op donderdag 2 en vrijdag 3 maart vindt de 11e editie van ‘AEHT Cornet Trophy’ plaats, de Belgische preselectie voor een deelname aan de Europese AEHT-wedstrijd in Litouwen. Provinciaal instituut PIVA in Antwerpen nodigt u van harte uit om de wedstrijd en de prijsuitreiking bij te wonen op vrijdag 3 maart.

De AEHT - Association Européenne des ecoles d'Hôtellerie et de Tourisme - is ontstaan in 1988 en verenigt meer dan 400 hotel- en toerismescholen en is actief in meer dan 80% van de Europese landen. De nationale wedstrijd telt vier disciplines: Restaurant Service, Culinary Art, Pastry en Tourist Destination. Gedurende 2 dagen geven leerlingen van 10 hotelscholen, in duo’s die via loting aan elkaar gekoppeld worden, het beste van zichzelf in 1 van deze 4 disciplines.

De AEHT Cornet Trophy 2023 wordt mogelijk gemaakt door Brouwerij Palm – De Hoorn & Rodenbach. Driesterrenchef Viki Geunes is peter van het initiatief. Voor partner VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, is de wedstrijd een prachtig initiatief om getalenteerde, toekomstige professionals te inspireren rond al het lokale lekkers dat Vlaanderen te bieden heeft. Dit jaar staan tongschar en varkensrug in de kijker.

Praktische info

Waar
PIVA, Desguinlei 244, 2018 Antwerpen

Programma vrijdag
9.00 uur: Start wedstrijd

10.00 uur: Mogelijkheid tot maken van beeldmateriaal tijdens wedstrijd leerlingen (tot 13.00 uur). Beelden van het onderdeel Pastry kunnen gemaakt worden tot 11.00 uur, de wedstrijden van Restaurant Service en Tourist Destination starten om 12.00 uur.

16.00 uur: Proclamatie en receptie

Meer info
https://www.piva.be/over-piva/AEHT2023.html