Aftrap Week van de Korte Keten (13 - 21 mei)

Minister Brouns en gedeputeerde Limburg Moors geven de aftrap van de Week van de Korte keten 2023 in Hoeveslagerij Ter Hees in Zelem

De Week van de Korte Keten is een begrip in Vlaanderen. Initiatiefnemers zijn de Vlaamse provincies, het Departement Landbouw & Visserij, het Steunpunt Korte Keten en VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing). De zesde editie loopt van 13 tot 21 mei 2023. Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns en gedeputeerde Landbouw voor de provincie Limburg Inge Moors geven maandag 8 mei het startschot van de Week van de Korte Keten in Zelem.

Landbouwers, verenigingen, steden en gemeenten organiseren tijdens de Week van de Korte Keten allerlei activiteiten om de consument kennis te laten maken met de verschillende vormen van korte keten en producten recht van bij de boer.

We nodigen u vriendelijk uit voor de aftrap op Hoeveslagerij Ter Hees in Zelem. Deze familiale hoeveslagerij is in handen van Peter Vrancken en zijn echtgenote Els Vancauwenbergh. Ze houden runderen van het Belgisch Witblauw ras, die ze sinds 2005 zelf verwerken en verkopen in hun hoevewinkel, via buurderijen en via een automaat.

Wij kijken uit naar uw aanwezigheid op de persconferentie op Hoeveslagerij Ter Hees, Heesstraat 40 in Zelem (Halen) op maandag 8 mei om 8.30 u.

Dit is het programma:
08.15 u: Ontvangst met koffie
08.30 u: Opening Week van de Korte Keten door
- Filip Fontaine, CEO VLAM
- Jo Brouns, Vlaams minister van Landbouw
- Inge Moors, gedeputeerde Landbouw voor de provincie Limburg
8.55 u: Voorstelling en rondgang Hoeveslagerij Ter Hees
9.15 u: Afsluitend koffie en korteketenontbijt

Voor een vlotte organisatie vragen we dat u uw aanwezigheid vooraf bevestigt via pers@vlam.be.

Voor vragen kunt u terecht bij de VLAM-woordvoerder, Liliane Driesen, via liliane.driesen@vlam.be of 0479/98 99 45 en bij de woordvoerder van Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns, Bram Bombeek, via bram.bombeek@vlaanderen.be of 0494/70.25.29.