VLAM met een recordaantal deelnemers naar IPM Essen

De Duitse sierteeltvakbeurs IPM is er alweer in geslaagd de internationale handel te verzamelen in Essen. VLAM verwelkomde er samen met AVBS een recordaantal van 38 Vlaamse exportbedrijven. Zij kleurden de Vlaamse groepsstand met hun topproducten en blikken tevreden terug op een succesvolle beursdeelname.

Over de beurs
1.577 exposanten uit 45 verschillenden landen presenteerden hun producten en diensten aan klanten en prospecten tijdens de 35ste editie van IPM Essen. In totaal bezochten meer dan 57.200 bezoekers de beurs, waarvan 36% van buiten Duitsland afkomstig was. Of zoals een exposant aangaf: ‘De eerste dag heb ik zelfs geen Duits gesproken: IPM trekt echt een zeer internationaal publiek aan, gaande van China tot de States.’ Ook de kwaliteit van de handelscontacten werd erg geapprecieerd. De organisatie meldt daarbij dat 92% van de aanwezigen reeds bevestigde volgend jaar opnieuw deel te nemen aan de beurs.

Drie Vlaamse standen
Ook de Vlaamse sector was stevig vertegenwoordigd. VLAM en AVBS namen deel met een groepsstand, waarin 38 exportbedrijven hun eigen ruimte kregen om hun producten te presenteren en hun handelscontacten te ontmoeten. De focus lag bij vele bedrijven op hun noviteiten. ‘Met kwaliteit alleen kom je er niet meer. Innovatief zijn is de norm’, bevestigde een exporteur.
Voor het eerst was VLAM aanwezig in drie hallen. Naast de gekende algemene stand in Halle 2 en de boomkwekerijstand Halle 12, stonden dit jaar ook Vlaamse kwekers in Halle 7.
De Vlaamse deelname werd vooraf ruim aangekondigd in verschillende Duitse vakbladen, via advertenties, publireportages en artikels. Ook de digitale IPM-app verwees bezoekers door naar de Vlaamse groepsstand.

Met positieve vibes vooruitblikken naar 2018
De 35ste editie van de vakbeurs viel in de smaak bij de Vlaamse deelnemers. Vooral woensdag en donderdag heerste er een gezellige drukte. De Vlaamse exposanten lieten na afloop alvast positieve geluiden optekenen. ‘De economie komt weer op gang, zodat er opnieuw animo in de branche heerst’, klonk het. Het is duidelijk dat de Vlaamse exposanten ook volgend jaar weer voor een ruime aanwezigheid op IPM Essen gaan. Meteen werden dan ook al de onderhandelingen voor een goed standplaats in 2018 opgestart. Noteer dus alvast de volgende editie van IPM Essen in uw agenda: 23 tot 26 januari 2018.

Download documenten