Konijn maar dan anders

3 verrassende en lekkere recepten met konijn van bij ons

Noteer het alvast in je agenda: van woensdag 26 januari tot en met woensdag 2 februari vindt voor de 6de keer de "Week van het Konijn" plaats. Dit jaar daagt VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en visserijmarketing, Belgen uit om verrassende recepten te maken met konijn. En daarbij natuurlijk voluit te kiezen voor konijnenvlees van bij ons! Want als je zeker wilt zijn van je stukje konijn, dan kies je voor Belgisch parkkonijn.

Springrolls met konijn

Konijn is allesbehalve ouderwets!

Liliane Driesen, woordvoerder VLAM, vertelt enthousiast: "Bij konijn denken we vaak aan stoofpotten uit grootmoeders keuken. Super lekker, maar met konijn kan je zoveel meer. Wat dacht je van een loempia, quesadilla of wrap met konijn? Een broodje ‘pulled rabbit’? Of een waanzinnig lekkere springroll? Met parkkonijn van eigen bodem kan het allemaal!"

Wrap met konijn en amandelpesto

Kies bewust voor parkkonijn van bij ons

Als je zeker wilt zijn van je stukje konijn, kies dan voor Belgisch parkkonijn, een garantie op kwaliteit. Zo krijgen alle parkkonijnen uitsluitend plantaardig voer bestaande uit granen en luzerne. Dat bevordert het welzijn van het konijn! Bovendien worden er bij het slachten, versnijden en verwerken zeer strenge kwaliteitsnormen gehanteerd. Zo mag je gerust zijn dat het stukje konijn dat jij koopt uiterst hygiënisch en smaakvol is.

Liliane licht toe: "Check als je konijn koopt de herkomst van je konijnenvlees. België speelt namelijk een pioniersrol op het vlak van dierwelzijnsstandaarden. Onze Belgische parkkonijnen genieten van voldoende bewegingsruimte, krijgen uitsluitend plantaardig voeder en worden volgens de regels van de kunst geslacht en verwerkt. Je koopt dus niet alleen lokaal, maar ook diervriendelijker."

Broodje pulled rabbit

Voor meer info: www.konijn.be

Voor meer info:

Liliane Driesen

Woordvoerster VLAM

Ann Ramaekers

oSérieux! PR agency