Winnaars nationale culinaire wedstrijd voor studenten bekend

Op 2 en 3 maart namen 34 leerlingen van verschillende Belgische hotel- en toerismescholen het tegen elkaar op tijdens de 11e editie van de AEHT CORNET TROPHY. Twee dagen lang kookten de deelnemers met topproducten van bij ons. De wedstrijd werd georganiseerd door het provinciaal instituut PIVA in Antwerpen.

De winnaars van AEHT Cornet Trophy 2023 met sterrenchef Viki Geunes, Matthias de Caluwé (Horeca Vlaanderen), Luk Lemmens (gedeputeerde) en Peter Buelens (Brouwerij Palm & De Hoorn en Rodenbach) ©Koen Fasseur / PIVA

De wedstrijd

‘AEHT Cornet Trophy’ is een wedstrijd voor Belgische hotel- en toerismescholen en is de preselectie voor de Europese AEHT-wedstrijd en conferentie in Vilnius Litouwen in het najaar van 2023. De wedstrijd bestaat uit 4 disciplines: Culinary Art, Restaurant Service, Pastry en Tourist Destination. De AEHT CORNET TROPHY 2023 werd mogelijk gemaakt door de Brouwerij Palm - De Hoorn & Rodenbach en Lekker van bij ons (VLAM). Sterrenchef Viki Geunes is peter van het initiatief.

De verschillende ploegen toonden dat ze heel wat in hun mars hadden en gingen op een creatieve manier aan de slag met lekkers van bij ons. De leerlingen deden tijdens voorbereidende workshops de nodige kennis over de producten op, waarmee ze aan de slag konden tijdens de wedstrijd. Dit jaar werden er gerechten bereid met varkensrug en tongschar.

De winnaars

Elke deelnemer vormde een team met een leerling van een andere school. Dit werd bepaald door loting op de eerste dag.

Overzicht van de duo’s die goud behaalden:

  • Culinary Art: Amira Cherif (Ensorinstituut) en Amke Janssens (Talentenschool Turnhout)
  • Restaurant Service: Amy Ayoub (Ensorinstituut) en Jetse Claes (COOVI-SO)
  • Pastry: Julie Peeters (Hotelschool Hasselt) en Ismael Mezahi (COOVI-SO)
  • Tourist Destination: Jasmine El Menialawy (PIVA) en Jarne Stessens (VTI Spijker)
Amira Cherif – Amke Janssens ©Koen Fasseur / PIVA

VLAM ondersteunt horecascholen met educatief materiaal. We hebben een waaier aan informatie over lokale producten ter beschikking. Voor meer informatie, stuur een mailtje naar b2b@vlam.be.