Gedaan met laden. U bevindt zich op: Op naar een financieel gezond 2024! vzw Sociale Dienst

Op naar een financieel gezond 2024!

Nieuwsbericht
29 januari 2024

Financiële zorgen kunnen een invloed hebben op je mentaal welzijn, je sociale contacten, je gezin, je relatie en ook je functioneren op het werk. Financieel welzijn staat in 2024 dan ook hoog op de agenda bij vzw Sociale Dienst.

Uitbreiding financiële dienstverlening

Naast de huidige financiële tegemoetkomingen zal vzw Sociale Dienst meer inzetten op het herkennen en aanpakken van geldzorgen bij het personeel van de Vlaamse overheid.

Hoe? Door specifiek in te zetten op preventie en educatie:

  • In de leerbib financieel welzijn vind je nuttige tips om meer grip te krijgen op je budget.
  • Verschillende collega’s van vzw Sociale Dienst scholen zich op dit moment bij om je als budgetcoach individueel te begeleiden naar een gezond budget en meer financiële zelfredzaamheid.
  • In samenwerking met Thomas More biedt vzw Sociale Dienst ook infosessies en workshops aan bij verschillende agentschappen binnen de Vlaamse overheid. Zo krijgen leidinggevenden tips om signalen van geldstress te herkennen bij hun teamleden. Later dit jaar volgen er workshops met concrete tips en advies rond budgetteren, ordenen van administratie, (be)sparen, financiële valkuilen, rechten uitputten, …
Goed om te weten

Zit je zelf nog met vragen rond je financiële situatie of heb je hulp nodig? Contacteer een van onze maatschappelijke assistenten!