Voor wie?

Wat beleef je tijdens de pensioenviering?

Tijdens de pensioenviering kom je alles te weten over het activiteitenpakket van de vzw Sociale Dienst en de werking van de vzw Gepensioneerdenvereniging. Daarna geniet je met je partner en collega’s van een aperitief en een 3 gangenmaaltijd.

Na de pensioenviering ontvang je op je privé e-mailadres je gekozen pensioengeschenk. En na afloop ga je naar huis met een leuk pensioengeschenk: een waardebon van 250 euro van Standaard Boekhandel, Schoenen Torfs, ICI PARIS XL, Galeria Inno, Vanden Borre, AS Adventure, bol.com, DreamLand, Dreambaby, Klassewijnen of Holidayline.

Opgelet: je krijgt alleen een pensioneringsgeschenk als je aanwezig bent op de pensioenviering.

Kostprijs

Gratis, je werkgever betaalt eventuele verplaatsingskosten. De verplaatsingskosten van je partner zijn voor eigen rekening.

Praktische informatie

 • Waar: in Brussel en op verschillende locaties in Vlaanderen (zie concrete locaties onder).
 • Wanneer: net voor of na je pensioendatum (afhankelijk van wanneer je personeelsdienst de pensioendatum bezorgt). De viering wordt zowel in het voorjaar als in het najaar georganiseerd, telkens van 10 tot 15 uur (zie concrete planning onder). Je ontvangt hiervoor een uitnodiging via e-mail in januari of juli.
 • Praktisch: je krijgt voor deze activiteit een dienstvrijstelling (vorming).

Hoe inschrijven?

Inschrijven voor de pensioenviering: procedure voor klanten van de vzw Sociale Dienst.(opent in nieuw venster)

Opgelet: je kunt je inschrijving gratis annuleren tot uiterlijk 10 dagen voor de pensioenviering via een e-mail naar eindeloopbaanwerking@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie). Ben je afwezig zonder annulering en kun je geen doktersbriefje voorleggen? Dan betaal je de prijs van je maaltijd.

 • Stap 1

  Je ontvangt voor je pensioendatum een uitnodiging van de vzw Sociale Dienst op het e-mailadres van je werk. De uitnodigingen worden telkens eind januari of eind augustus verstuurd. Heb je geen e-mailadres op het werk? Dan krijg je de uitnodiging per post.

 • Stap 2

  Je schrijft je in via het e-loket van de vzw Sociale Dienst. Selecteer in het e-loket(opent in nieuw venster) ‘pensioenuitreiking’ en vul alle velden in. Hulp nodig? Lees meer op de webpagina van het e-loket of laat je helpen door een medewerker van de vzw Sociale Dienst(opent in nieuw venster).

  Heb je geen toegang tot het e-loket? Contacteer de vzw Sociale Dienst(opent in nieuw venster).

 • Stap 3

  Je kunt onmiddellijk na je inschrijving de definitieve uitnodiging downloaden en afprinten in het e-loket. Je zal geen e-mail ontvangen. Je laatste scherm is het bevestigingsscherm en onmiddellijk ook je definitieve uitnodiging voor de pensioenviering.

 • Stap 4

  Je vraagt dienstvrijstelling (vorming) aan bij je departement of agentschap. Je gebruikt de bevestigingsmail (zie stap 3) als bewijs.

  Heb je verplaatsingskosten gemaakt? Dan dien je nadien een terugvordering in bij je departement of agentschap.

Banner sociale dienst