Gedaan met laden. U bevindt zich op: Werkbaarheidscheque en verhoging kmo-portefeuille

Werkbaarheidscheque en verhoging kmo-portefeuille

Met de werkbaarheidscheque en de verhoging van de kmo-portefeuille kunnen ondernemingen een scan laten uitvoeren over de werkbaarheid op hun werkvloer. Dat gaat dan bijvoorbeeld over het meten van de stress op het werk, de motivatie van werknemers en de leermogelijkheden. Met de cheque kunnen bedrijven tot € 10.000 steun krijgen om bepaalde knelpunten aan te pakken.

Het beschikbaar budget voor de maatregel van de werkbaarheidscheque en de verhoging KMO-Portefeuille voor het jaar 2023 bedraagt € 3 miljoen.

De deadline voor het indienen van een aanvraag is 30 november 2023 maar kan vervroegd worden indien het budget opgebruikt is. Op 5 september was er voor het indienen van nieuwe aanvragen nog € 500.000 beschikbaar. Ingediende projecten worden behandeld in functie van de datum van indiening.

De werkbaarheidscheque en de verhoging KMO-portefeuille werden verlengd voor 2023. Organisaties uit de publieke sector en organisaties die in het verleden reeds gebruik gemaakt hebben van de maatregel van de werkbaarheidscheque (aanvragen ingediend voor het jaar 2023) kunnen geen aanspraak maken op middelen uit deze oproep.

Inhoud is aan het laden
  • Van toepassing op Vlaamse Gewest
  • Bevoegde instantie Departement Werk en Sociale Economie