Gedaan met laden. U bevindt zich op: Werken als jurist bij de Vlaamse overheid

Werken als jurist bij de Vlaamse overheid

Bij de Vlaamse overheid zijn we regelmatig op zoek naar juristen die meeschrijven aan regelgeving, juridisch studiewerk verrichten en daarnaast ook concreet juridisch advies kunnen geven aan een kabinet, een minister en de afdelingen van een organisatie en dit rond diverse materies. In team, maar soms ook alleen, en dat in heel wat van onze organisaties in Vlaanderen. Bovendien is jurist bij de Vlaamse overheid een heel uitdagende en dynamische functie waarbij je de kans krijgt om te groeien en te ontdekken.

Werken als jurist bij de Vlaamse overheid: een straffe job voor zowel pas afgestudeerden als juristen met al wat jaren op de teller!

Een aantal juristen bij de Vlaamse overheid getuigen graag over hun job:

Portret van vrouw die boek leest met koffie.
© Joris Bulckens
“Vaak zijn juristen gespecialiseerd in 1 materie en that’s it. Ik werk in een team van 5 juristen en iedereen heeft wel zijn specifieke specialisatie, maar door dat teamverband leer je net veel van mekaar. Bovendien wisselt de regelgeving constant. Dat biedt uitdaging en afwisseling. Ik mag gerust zeggen dat dat de grootste troef is.”
Portret van Didier (CJM)

Didier Cornelis

Jurist bij het Departement Cultuur, Jeugd en Media, afdeling Kennis en Beleid

“Ik vind mijn job enorm boeiend. Als jurist in overheidsopdrachten is mijn takenpakket heel gevarieerd. Ik werk samen met andere juristen, inhoudelijke experts en aankopers om overeenkomsten te ontwerpen. Adviezen schrijven en mee aan de onderhandelingstafel zitten behoort ook tot het takenpakket. Je denkt steeds mee met de organisatie en kijkt soms verder dan het juridische verhaal.”
Portret Michael HFB

Michaël Van Mol

Jurist bij Het Facilitair Bedrijf, afdeling Aankoopcentrale en Overheidsopdrachten

“Wat me aansprak om als jurist bij de Vlaamse overheid aan de slag te gaan, was de kans om te groeien. Je krijgt hier de tijd en de mogelijkheden om goed te worden in je vak. Daarnaast is het ook gewoon een uitdagende job, niet zomaar 9-to-5. Je voelt je heel nuttig!”
Portret Evelien HFB

Evelien Dewandeleer

Jurist bij Het Facilitair Bedrijf, afdeling Aankoopcentrale en Overheidsopdrachten

“Ik vind het heel uitdagend om samen met andere leden van de werkgroep een goede regeling uit te schrijven, waarbij we de huidige regeling trachten te verbeteren. Regelgeving schrijven is naast bezig zijn met taal ook een beetje wiskunde en logica, want van zodra je een artikel in een decreettekst wijzigt heeft dat effect op andere artikelen. Het is ook vaak creatief nadenken over oplossingen om een regeling sluitend neer te schrijven.”
Portret van ambtenaar

An Van Herck

Beleidsmedewerker/jurist bij het Agentschap Binnenlands Bestuur, afdeling Organisatie en Werking Lokale Besturen

“Als jurist moet je goed kunnen analyseren. Wanneer er zich een probleem voordoet, moet je dat direct kunnen plaatsen en zo snel mogelijk een valabele oplossing bieden. Soms verwacht men ook meer dan gewoon een advies. Eigenlijk wil je de klant zoveel mogelijk ontlasten van zijn of haar probleem. Je moet de onderdelen van het probleem zien die zij niet zien.”
Portret Hilde CJM

Hilde De Ridder

Jurist bij het Departement Cultuur, Jeugd en Media, afdeling Kennis en Beleid

Ook aan de slag als jurist?

Heb je zin om als jurist jouw juridische kennis in te zetten binnen een beleidsdomein van de Vlaamse overheid?

Je kan momenteel solliciteren voor een plaats in onze werfreserve.

Meer info over deze werfreserve(opent in nieuw venster)