Gedaan met laden. U bevindt zich op: Werken als jurist bij de Vlaamse overheid

Werken als jurist bij de Vlaamse overheid

Bij de Vlaamse overheid geloven we - net als jij - in diepgang. Want gepassioneerde juristen - zoals jij - willen meer. Meer inhoud, meer ruimte voor de waarheid, meer maatschappelijke impact. Dat begrijpen we. 

Jij wilt duiken, de diepte verkennen. Je ziet in elke golf van uitdagingen een nieuwe kans om te groeien.

Hier duik je dieper

Wat betekent dat? Dat je de unieke kans krijgt om wetgevingstechniek toe te passen en innovatieve oplossingen kan ontwikkelen voor onze maatschappij. Dat je niet alleen aan het begin van een veelbelovende carrière staat, maar ook aan de bron van besluitvorming. Hier duik je in dossiers die de samenleving vormen en word je onderdeel van een team waarin jouw juridische kennis en vaardigheden leiden tot echte verandering. Je zoekt naar eerlijke en effectieve oplossingen, met je voeten in de realiteit.

Je bepaalt je eigen aanpak, en je krijgt de vrijheid om je tijd en energie te investeren waar ze het meest tellen. Teamspirit en samenwerking zijn onze ankers. Samen maximaliseren we onze maatschappelijke impact.

Klaar om te duiken in de volgende fase van je carrière? Ontdek onze juridische vacatures(opent in nieuw venster) en ga aan de slag bij de Vlaamse overheid.

Kies voor een juridische job bij de Vlaamse overheid

Jouw carrière bij de Vlaamse overheid

  • An krijgt van haar teammanager autonomie in haar takenpakket én in haar werkritme. Haar manager weet wat hij heeft aan An, dus krijgt zij de vrijheid om haar taken in te plannen en te werken op een locatie die daar het beste bij past. Regelmatig is ze nodig op kantoor in Brussel, maar op andere momenten werkt ze van thuis en kan ze haar dochter gemakkelijk van de crèche ophalen. Ook in haar takenpakket is het voor An een meerwaarde dat er naar haar geluisterd wordt. Omdat An graag afwisseling in haar job heeft en graag nieuwe dingen uitzoekt, krijgt zij veel verschillende taken. Meer weten? Lees het volledige verhaal van An.

  • Liselotte heeft een beter zicht gekregen op hoe wetgeving tot stand komt. Dit helpt haar bij het bestuderen wat de juiste interpretatie is van de wetgever. “Ik voel me als een vis in het water in het grotere geheel, in een neutrale positie. Je staat meer stil bij de twee betrokken partijen en kunt de argumenten langs beide kanten begrijpen.” Lees het volledige verhaal van Liselotte.

  • “Interessant is ook de evaluatie van de regelgeving, stukje beleid. Wat ik nu ook doe is dus aan de andere kant staan: hoe komt die regelgeving tot stand. Als advocaat is het opzoeken en uitvoeren, nu werk ik mee aan regelgeving die tot stand komt.” Wanneer Liv in overleg zat met lokale besturen in het verleden, kon ze de vertaalslag van de regelgeving naar de praktijk ervaren en tegelijk spreken over de toekomst, zo wordt haar impact zeer tastbaar. Lees meer over Liv haar ervaring.

  • Johanna is de helft van haar job bezig met het adviseren van haar klanten. “De ene helft van mijn functie bestaat uit adviesverlening over juridisch complexe vraagstukken rond bepaalde personeelsthema’s.” Lees in haar verhaal wat Johanna nog meer doet in haar job.

  • Mart mocht in het begin werken aan alle thema’s waar haar team advies over gaf. Zo kon ze zelf ervaren waar haar interesses lagen. “Uiteindelijk werd er een puzzel gelegd rond de verdeling van thema’s en werd er geluisterd naar ieders wensen om zo tot een verdeling te komen waar iedereen blij mee was. Het is fijn om te werken in een omgeving waar ruimte is voor suggesties en geluisterd wordt naar jouw insteek.” Lees het volledige verhaal van Mart.

  • Didier benadrukt dat er bij de Vlaamse overheid zoveel verschillende juridische jobs zijn. “Een van de grote redenen om aan de slag te gaan binnen de Vlaamse overheid, is dat je zoveel beleidsthema’s hebt. Iedereen kan zijn gading vinden. Je kan zelf kiezen of je gaat voor een job waarin je verdiept in één materie of een job waarin je juist breed gaat.” Benieuwd naar de carrière van Didier? Lees zijn volledige verhaal.

Juristen aan het woord