Gedaan met laden. U bevindt zich op: An Pustina, een jurist met een passie voor onderwijsrecht

An Pustina, een jurist met een passie voor onderwijsrecht

Na een welverdiende periode van moederschapsrust keert An vol enthousiasme terug naar haar werk: “Je mist je kindje,” vertelt ze, “maar het is wel leuk om terug te gaan naar mijn toffe collega’s en job.”

An Pustina is 32 jaar en woont in Antwerpen. Ze is een gedreven jurist met een passie voor onderwijsrecht. In deze getuigenis deelt ze haar ervaringen bij het Agentschap voor Onderwijsdiensten.

Ik ben heel blij met wat ik nu aan het doen ben, omdat ik verschillende dingen doe. Ik wil vooral uitdagende opdrachten blijven krijgen.

Een job die aansluit bij je interesses

Midden in de covidperiode startte An bij de Vlaamse overheid. Geïnspireerd door haar moeder, een leerkracht, zocht An specifiek naar een job als jurist met een focus op onderwijs. Al snel vond ze de vacature bij het Agentschap voor Onderwijsdiensten, wat een perfecte match bleek te zijn.

In haar rollen als juridisch medewerker van de commissie zorgvuldig bestuur en als secretaris van het college van beroep, heeft An veel verantwoordelijkheden waarin haar ervaring in de advocatuur van pas komt. Daarnaast volgt ze arbeidsongevallen op, geeft ze juridische adviezen en wordt ze vaak betrokken bij uiteenlopende projecten. Voor An is afwisseling in haar werkweek een garantie.

Flexibiliteit, variatie en vertrouwen

An is regelmatig op kantoor in Brussel te vinden. Dit is nodig om sommige taken uit te voeren en ze vindt het ook belangrijk om haar collega’s regelmatig te zien. Daarnaast werkt ze ook vaak vanuit thuis als haar takenpakket dat toelaat. Haar teamverantwoordelijke vertrouwt op haar capaciteiten en geeft haar de vrijheid om haar taken zelf in te plannen. Deze autonomie stelt haar in staat om haar werk te combineren met persoonlijke verplichtingen, zoals tandartsafspraken, terwijl ze ‘s avonds langer doorwerkt.

Voor An draait haar werk om uitdaging en impact. Ze waardeert de variatie in haar takenpakket en krijgt ruimte om zelf accenten te leggen in haar werk. Haar teamverantwoordelijke houdt rekening met haar voorkeuren, waardoor An gemotiveerd blijft om leuke en uitdagende opdrachten te blijven uitvoeren.

“Ik ben heel blij met wat ik nu aan het doen ben, omdat ik verschillende dingen doe. Ik wil vooral leuke opdrachten blijven krijgen.” De afwisseling die zij zo waardeert, daar houdt haar teamverantwoordelijke rekening mee, terwijl sommige andere collega’s de voorkeur geven aan meer routine.

Klantgerichtheid en samenwerken

Als juridisch adviseur staat An klaar om zowel haar collega’s als bezorgde ouders, leerlingen en scholen te ondersteunen. Haar afwisselende takenpakket zorgt ervoor dat ze met verschillende collega’s samenwerkt. Ook binnen het team van juristen voelt ze zich als een vis in het water. “We hebben een hele goede klik, ik vind het oprecht heel tof om met mijn collega’s samen te werken en ook het persoonlijk contact is fijn. Zo heb ik vanmorgen nog een koekjes-recept gedeeld met een collega.”