Gedaan met laden. U bevindt zich op: Didier Cornelis, een carrière bij de Vlaamse overheid

Didier Cornelis, een carrière bij de Vlaamse overheid

Didier Cornelis is 51 jaar en een ervaren jurist met een passie voor diverse rechtsgebieden. Hij heeft al heel wat jaren op de teller staan bij de Vlaamse overheid. In deze getuigenis vertelt hij over zijn carrière bij het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse overheid.

Ik ben gelukkig in wat ik doe. Ik hoop mijn hele verdere carrière nog juridisch advies te geven en de werking van de juridische dienst te verbeteren. Er liggen genoeg uitdagingen op de plank.

Een passie voor diverse rechtsgebieden

Didier beschouwt de afwisseling als één van de grootste troeven van zijn job. Hij schrijft mee aan regelgeving, verstrekt juridisch advies aan kabinetten en collega’s, en volgt rechtszaken op. Didier is specialist in de sectorale decreten, maar heeft ook expertise in overheidsopdrachten, aansprakelijkheid en cultuurpactwetgeving. Als ervaren collega deelt hij proactief zijn kennis door opleidingen te geven over de subsidieregelgeving.

Een veelzijdige job

Didier benadrukt de veelzijdigheid van de Vlaamse overheid als één van de belangrijkste redenen om daar te werken. “Iedereen kan zijn gading vinden,” legt hij uit. “Je kan kiezen of je je verdiept in één materie of, zoals ik, een breed scala aan onderwerpen behandelt.”

Hij waardeert de stabiliteit en betrouwbaarheid van de Vlaamse overheid, bovendien ook de kansen voor persoonlijke en professionele groei. De aandacht voor opleidingen, zowel intern als extern. Verder is de impact die hij maakt voelbaar: “Je bent bezig met heel concrete zaken, zoals het Kasteel van Gaasbeek, Landcommanderij Alden Biesen, … Wat je doet heeft daarom serieuze gevolgen. Veel van de zaken die je doet komen in het nieuws.”

“Ik ben gelukkig in wat ik doe. Ik hoop mijn hele verdere carrière nog juridisch advies te geven en de werking van de juridische dienst te verbeteren. Er liggen genoeg uitdagingen op de plank.”

Samenwerken en toekomstgericht

Didier maakt deel uit van een team van vier collega’s. Onderling hebben zij elk hun expertise en zijn de rechtstakken verdeeld waarin ze werken met een trekker, en een back-up. “Het hele juridische team wordt gewaardeerd, voor de groep die we zijn en voor de hulp die we bieden aan collega’s.”