Gedaan met laden. U bevindt zich op: Johanna Verelst, van advocaat naar juridisch adviseur bij de Vlaamse overheid

Johanna Verelst, van advocaat naar juridisch adviseur bij de Vlaamse overheid

Johanna werkte twee jaar als advocaat toen ze in juni 2023 de overstap maakte naar de Vlaamse overheid en aan de slag ging als juridische adviseur bij het Juridisch Kenniscentrum van het Agentschap Overheidspersoneel. 

Het leuke aan onze manier van werken is dat iedereen zijn eigen thema’s heeft en ik mij zo dus kan specialiseren en kan uitgroeien tot expert in mijn onderwerpen.

Adviesverlening en regelgeving

De job van Johanna bestaat voor de ene helft uit adviesverlening over juridisch complexe vraagstukken rond personeelsthema’s. Voor de andere helft werkt ze aan het uitschrijven van die personeelsregelgeving. “Twee zaken waar creativiteit aan te pas komt.” De unieke werkwijze van haar team zorgt ervoor dat Johanna zich kan specialiseren en dat ze kan uitgroeien tot een expert in haar thema’s.

Impact en betrokkenheid: projecten die het verschil maken

Naast haar gewone taken krijgt Johanna de kans om deel te nemen aan andere interessante projecten. “Zo ben ik actief in de werkgroep Welzijn van onze organisatie, waar ik de kans krijg om met mensen van verschillende afdelingen samen te werken aan het welzijnsbeleid voor al onze collega’s.” Bovendien komt ze ook door de adviesverlening in contact met de verschillende afdelingen binnen het agentschap. Dit zorgt voor een interessante afwisseling en een grotere betrokkenheid binnen de organisatie.

Een dynamisch team

Johanna is onderdeel van een divers team met collega’s van verschillende leeftijden, wat zorgt voor een waardevolle mix van ervaringen en perspectieven. “In teamverband werken is een skill waar ik enorm in gegroeid ben sinds ik hier werk. Bij ons wordt samenwerking oprecht geapprecieerd en er is geen onderlinge concurrentiedrang.”

Een job in balans

De flexibele telewerkregeling en het aantal verlofdagen bieden Johanna de nodige flexibiliteit om haar job te combineren met haar leven buiten het werk. “Zo kan ik binnenkort drie weken op reis gaan en daarnaast nog heel wat dagen overhouden voor later in het jaar.”