Gedaan met laden. U bevindt zich op: Mart Coenen, van data protection officer tot juridisch adviseur

Mart Coenen, van data protection officer tot juridisch adviseur

Mart werkte eerst als data protection officer en vond daarna haar weg naar de Vlaamse overheid. In deze getuigenis deelt ze haar ervaringen als juridisch adviseur bij het Agentschap Overheidspersoneel, waar flexibiliteit en collegialiteit centraal staan.

Het is fijn om te werken in een omgeving waar ruimte is voor suggesties en waar geluisterd wordt naar jouw insteek.

Een nieuwe start

Na haar vorige rol als data protection officer, voelde Mart een sterke fascinatie voor juridische vraagstukken. “De vacature voor juridisch adviseur bij de Vlaamse overheid, bood me de kans om mijn interesse verder te ontwikkelen en te groeien in deze nieuwe richting. Ook met mijn diploma criminologie.”

Zelf ontdekken waar je interesses het meeste liggen

“In het begin mocht ik proeven van alle thema’s waar we binnen mijn team advies over geven aan onze collega’s. Zo heb ik zelf kunnen ontdekken wat me het meest interesseerde en waar ik me graag meer in wilde verdiepen. Elke collega krijgt een beperkt aantal thema’s zodat iedereen zich kan ontwikkelen tot expert. Toen de puzzel werd gelegd rond de verdeling werd er geluisterd naar ieders wensen om zo tot een verdeling te komen waar iedereen blij mee was. Het is fijn om te werken in een omgeving waar ruimte is voor suggesties en waar geluisterd wordt naar jouw insteek.”

Afwisseling en voldoening

Mart werkt nu bijna een jaar bij de Vlaamse overheid. Haar kerntaak is het in tweede lijn advies geven bij vragen over de personeelsregelgeving van de 29.000 personeelsleden van de Vlaamse overheid. Daarnaast zetelt ze ook als secretaris van de raad van beroep en werkt ze door het jaar mee aan diverse tijdelijke projecten. “Ik haal enorm veel voldoening uit mijn job omdat ik elke dag mensen kan verder helpen.”

Flexibiliteit en vertrouwen

“Een grote troef van werken bij de Vlaamse overheid vind ik de flexibiliteit dankzij het plaats- en tijdsonafhankelijk werken. Zo werk ik meestal vier dagen per week van thuis uit, omdat ik best wel ver van Brussel woon. Zo is ook mijn hondje, Dot, niet te lang alleen thuis. Eén keer per week komen we met alle collega’s samen in Brussel. We maken deze teamdagen steevast extra kwaliteitsvol: we eten samen, we maken daarna nog even een wandelingetje als het weer het toelaat, … kortom echte momentjes van collegialiteit!”