Gedaan met laden. U bevindt zich op: Werken als ingenieur bij de Vlaamse overheid

Werken als ingenieur bij de Vlaamse overheid

Zoek je een eerste werkervaring als ingenieur of heb je al wat ervaring achter de rug? Als ingenieur kan je een job vinden bij één van onze organisaties. Bouw jij binnenkort mee aan Vlaanderen? 

 

Vrouwelijke ingenieur met helm en veiligheidsvest met rug naar camera in de haven.
© Joris Bulckens

Een verschil maken met je job

De ingenieurs van de Vlaamse overheid bouwen en renoveren bruggen en wegen, leiden renovatiewerken, coördineren bouwprojecten, werken als beleidsraadgever of onderzoeker rond een brede waaier aan thema’s, …

Als jij ervoor kiest om als ingenieur aan de slag te gaan bij de Vlaamse overheid, dan krijg je de kans om mee te werken aan uitdagende en unieke projecten met maatschappelijke relevantie.

Ben jij ingenieur en heb je een diploma in één van de volgende afstudeerrichtingen: bio-ingenieur, landbouwingenieur, handelsingenieur, burgerlijk-ingenieur architect, burgerlijk ingenieur, industrieel ingenieur, ….? Er zijn regelmatig jobs die passen bij jouw diploma.

Helemaal enthousiast?

Neem zeker een kijkje naar onze vacatures. (opent in nieuw venster)

Weet je nog niet concreet wat je wil doen? Misschien is een traineeprogramma dan iets voor jou. Bij het Agentschap Wegen en Verkeer(opent in nieuw venster) ontdek je in anderhalf jaar wat mogelijk is.

Of wil je eerst weten wat ingenieurs aan de Vlaamse overheid zelf over hun job vertellen? Lees hieronder het verhaal van Sofie en Stoffel!

Rond mij zie ik windmolens, industrie en gigantische containerschepen. Het is een bijzonder sfeervolle plek om te werken.
Portret van vrouwelijke ingenieur met veiligheidsvest en helm.

Sofie Nullens

Ingenieur, Havens en Districten Schelde (Departement Mobiliteit en Openbare Werken, Kallo)

Ik volg alle bouwprojecten rond onbevaarbare wateren van het begin tot het einde op.

Stoffel Moeskops

Projectingenieur