Gedaan met laden. U bevindt zich op: Je loopbaan binnen de Vlaamse overheid

Je loopbaan binnen de Vlaamse overheid

Binnen de Vlaamse overheid krijg je volop ruimte voor loopbaanontwikkeling. Dankzij de diversiteit aan jobs en organisaties is er altijd een volgende stap binnen handbereik. Je kunt je loopbaan aanpassen aan je behoeften en ambities. Of je nu een andere job wilt uitvoeren, een nieuw project wilt leiden, of binnen een ander team of afdeling wilt werken, jij staat aan het stuur van je eigen loopbaan. 

Een job die meegroeit

In veel jobs evolueert je takenpakket mee met jou. In samenwerking met je leidinggevende en collega’s stem je je takenpakket af op je interesses en talenten. Je kunt in overleg bekijken in welke mate je takenpakket aangepast kan worden. Die aanpak staat ook bekend als jobcrafting.

Lees het verhaal van Mart Coenen. Zij sprak met haar collega’s af in welk thema ze zich zou verdiepen in haar job.

Nieuwe job binnen je organisatie

Heb je na verloop van tijd zin in een nieuwe uitdaging? Vaak vind je die binnen je eigen organisatie. Bespreek met je leidinggevende dat je op zoek bent naar nieuwe mogelijkheden en kijk samen welke kansen er zijn.

Nieuwe job bij een andere organisatie

Doorstromen op hetzelfde niveau

De Vlaamse overheid bestaat uit veel verschillende organisaties. Je kunt solliciteren voor een job op hetzelfde niveau, ook wel horizontale mobiliteit genoemd. Daarmee zoek je een volgende stap in je loopbaan op een gelijkwaardig niveau. Zo verrijk je je ervaring, kennis en competenties.

Doorstromen naar een hoger niveau

Je kunt ook solliciteren voor jobs op een hoger niveau, wat binnen de Vlaamse overheid een bevordering heet. Die carrièrestap is aantrekkelijk als je meer expertise, verantwoordelijkheden of uitdagendere taken zoekt in een nieuwe job.

Je werkt al voor de Vlaamse overheid

Werk je al binnen de Vlaamse overheid en zoek je meer informatie over je carrièremogelijkheden? Lees meer op de interne webpagina over nieuwe uitdagingen.