Gedaan met laden. U bevindt zich op: Werken als ingenieur bij de Vlaamse overheid

Werken als ingenieur bij de Vlaamse overheid

Zoek je een eerste werkervaring als ingenieur of heb je al wat ervaring achter de rug? Je vindt vast een job die bij je past bij een van de talrijke en diverse organisaties van de Vlaamse overheid. Als ingenieur bouw jij mee aan Vlaanderen.

Vrouwelijke ingenieur met helm en veiligheidsvest met rug naar camera in de haven.
© Joris Bulckens

Een verschil maken met je job

De ingenieurs van de Vlaamse overheid bouwen en renoveren bruggen en wegen, leiden renovatiewerken, coördineren bouwprojecten, werken als beleidsraadgever of onderzoeker rond een brede waaier aan thema’s, …

Al onze jobs hebben één rode draad: je krijgt de kans om mee te werken aan uitdagende en unieke projecten met maatschappelijke relevantie. Werken voor de Vlaamse overheid: dat is werken voor Vlaanderen met een job die een verschil maakt in de maatschappij.

We zoeken ingenieurs uit diverse afstudeerrichtingen: bio-ingenieurs, landbouwingenieurs, handelsingenieurs, burgerlijk-ingenieur architecten, burgerlijk ingenieurs, industrieel ingenieurs, ….

Blijven groeien tijdens je loopbaan

Tijdens je loopbaan krijg je de kans om te blijven groeien en ontwikkelen dankzij een uitgebreid opleidingsaanbod. Wil je na verloop van tijd iets anders doen? Je hebt bij ons verschillende mogelijkheden om van functie te veranderen en om nieuwe ervaringen op te doen bij één van onze vele en diverse organisaties, zowel tijdelijk als permanent.

Helemaal enthousiast?

Neem zeker een kijkje naar onze vacatures(opent in nieuw venster) of schrijf je in voor onze vacaturenieuwsbrief(opent in nieuw venster) om op de hoogte te blijven van onze recentste vacatures.

Weet je nog niet concreet wat je wil doen? Misschien is een traineeprogramma dan iets voor jou. Bij het Agentschap Wegen en Verkeer(opent in nieuw venster) ontdek je in anderhalf jaar wat mogelijk is.

Of wil je eerst weten wat ingenieurs aan de Vlaamse overheid zelf over hun job vertellen? Lees hieronder hun getuigenissen!

Rond mij zie ik windmolens, industrie en gigantische containerschepen. Het is een bijzonder sfeervolle plek om te werken.
Portret van vrouwelijke ingenieur met veiligheidsvest en helm.

Sofie Nullens

Ingenieur, Havens en Districten Schelde (Departement Mobiliteit en Openbare Werken, Kallo)

Het is heel fijn om een project als het nieuwe kantoorgebouw te realiseren, zoiets vind je als ingenieur zelden op de privémarkt.
TVH

Tom Van Haver

Senior Projectleider bij de afdeling bouwprojecten van het Facilitair Bedrijf

Ik oefen mijn job met veel passie uit!
ID

Isabelle D'hooghe

burgerlijk bouwkundig ingenieur bij het team Infrastructuur van de afdeling kust binnen het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust

Ik werk samen met heel fijne collega's!

Kaat De Cubber

bio-ingenieur bij het Departement Landbouw en Visserij

Elke dag is anders.

Toon Defloor

burgerlijk ingenieur-architect bij de afdeling bouwprojecten van het Facilitair Bedrijf

Van en naar het werk en werklocaties met de fiets: ideaal!
SS

Stijn Sempels

ingenieur bij de Vlaamse Landmaatschappij (VLM)