Gedaan met laden. U bevindt zich op: Beluister de podcast over wonen en (ver)bouwen: Woonwoord Nieuwsberichten van Wonen in Vlaanderen

Beluister de podcast over wonen en (ver)bouwen: Woonwoord

Nieuwsbericht
20 juni 2024

Het agentschap Wonen in Vlaanderen maakte een podcastreeks over wonen en (ver)bouwen: Woonwoord. Daarin nemen we jou mee in het traject naar een toekomstklare, veilige en duurzame woning.

In zes afleveringen gaat Joris Hessels in gesprek met experts over wonen en (ver)bouwen. Zijn beste vriend Dominique Van Malder gaat op pad en bezoekt inspirerende en innovatieve praktijkvoorbeelden. Benieuwd naar de onmisbare tips, heldere uitleg en waardevol advies? Luister dan nu op Spotify!(opent in nieuw venster)

De zes afleveringen in de podcast gaan over:

 1. Op wat let je als je een woning koopt?
  Sara en Eva gidsen jou door de voornaamste attesten bij een verkoop, de Woningpas en de Woningkwaliteitswijzer. Sara neemt Dominique Van Malder mee in een woning en legt uit waarop je let tijdens het bezoek.
  Beluister aflevering 1(opent in nieuw venster)
 2. Hoe maak je jouw woning klaar voor de toekomst?
  Lotte en Elisa leggen jou uit hoe je jouw woning klaarmaakt voor de toekomst op het vlak van energie. Het EPC-attest, het pad richting een energielabel A in 2050 en Mijn VerbouwPremie komen aan bod in deze aflevering. Dominique Van Malder brengt samen met een renovatiecoach een bezoek aan een woning.
  Beluister aflevering 2(opent in nieuw venster)
 3. Een veilige en gezonde woning
  Dorien vertelt over de minimale woningkwaliteitsnormen en overloopt de meest voorkomende gebreken. Dominique Van Malder volgt in deze aflevering woningcontroleur Stijn tijdens zijn bezoek.
  Beluister aflevering 3(opent in nieuw venster)
 4. Levenslang wonen
  Mathieu en Liesbeth leggen uit waarom nadenken over de toegankelijkheid van je woning zo belangrijk is. In deze aflevering maak je kennis met aangepast wonen, meegroeiwonen, zorgwonen en de aanpassingspremie. Dominique Van Malder gaat op bezoek bij Senioren Thuis in Borgerhout, waar kwetsbare ouderen een sociale woning delen.
  Beluister aflevering 4(opent in nieuw venster)
 5. Anders wonen
  Sofie en Lieve laten jou kennismaken met drie bijzondere woonvormen: cohousing, coöperatief wonen en Community Land Trust (CLT). Dominique bezoekt in Izegem een voormalige school die herbestemd werd tot sociale woningen.
  Beluister aflevering 5(opent in nieuw venster)
 6. Innovatief bouwen en verbouwen
  Els en Haykush vertellen hoe je jouw renovatie met een blik op de toekomst en innovatief aanpakt. Ze maken je vertrouwd met de termen circulair en modulair bouwen. Dat de sociale woningbouw een voortrekkersrol opneemt, dat toont de Limburgse woonmaatschappij aan Dominique Van Malder in haar innovatieve renovatieproject in Hoeselt.
  Beluister aflevering 6(opent in nieuw venster)