Gedaan met laden. U bevindt zich op: Hoppinzuil

Hoppinzuil

Het meest herkenbare element van een Hoppinpunt, waarop u informatie vindt over de locatie en de aanwezige (mobiliteits)diensten.

Analoge of digitale zuil

  • Op analoge zuilen vindt u een overzichtskaart van het Hoppinpunt en eventueel de nabije omgeving, met het aanwezige mobiliteitsaanbod en eventuele andere diensten.
  • Op de digitale zuil is dit aangevuld met (al dan niet realtime) informatie over op zijn minst het openbaar vervoer. Aanbieders van deelmobiliteit en diensten zullen hun aanbod kunnen delen met de Hoppincentrale, waardoor de informatie ook beschikbaar zal zijn op de Hoppinzuil.

Er staat ook een QR-code op de Hoppinzuil, die verwijst naar een specifieke webpagina van het Hoppinpunt op de website Hoppin.be.

Verdere informatie over waar de Hoppinzuil aan moet voldoen, vindt u terug in de Huisstijlgids Hoppinpunten(PDF bestand opent in nieuw venster).

Aankoop van analoge Hoppinzuil

Er is een raamcontract via het Agentschap Wegen en Verkeer voor grote analoge zuilen (al dan niet met PV-paneel) en minizuilen, waar de gemeenten van kunnen afnemen. Alle info op https://wegenenverkeer.be/opdrachtencentrale-hoppinzuilen(opent in nieuw venster).

Aankoop van digitale Hoppinzuil

Er is geen raamcontract beschikbaar vanuit de Vlaamse overheid. Lokale besturen kunnen opteren om een rechtstreekse bestelling te plaatsen. Het behoort tot de autonomie van het lokaal bestuur om een procedure te kiezen in overeenstemming met de wetgeving overheidsopdrachten, bv. via aanvaarde factuur wanneer bedrag minder is dan €30.000.

Lokale besturen aangesloten bij intercommunales SOLVA, Interwaas, DDS, Veneco en IGEMO kunnen een bestelling plaatsen via hun aankoopcentrale (gegund aan Infopunt Publieke Ruimte).

Er zijn daarnaast nog twee aanbieders voor digitale Hoppinzuilen: s-Lim/Smartville en Lijncom. Deze zuilen zijn ook goedgekeurd door DMOW. De Hoppinzuilen van IPR & s-Lim/Smartville zijn subsidieerbaar via de Hoppinpuntensubsidie.

  • Lijncom plaatst & financiert de zuilen zelf.
  • Lokale besturen binnen VVR Limburg kunnen rechtstreeks een bestelling plaatsen bij s-Lim.
  • Lokale besturen buiten VVR Limburg kunnen een bestelling plaatsen via Smartville. Meer informatie(opent in nieuw venster).

Overzicht van raamcontracten en aankoopcentrales(opent in nieuw venster)