Gedaan met laden. U bevindt zich op: Kick-off duaal leren

Kick-off duaal leren

De Kick-off duaal leren is een jaarlijks vormingsevent voor beginnende en ervaren trajectbegeleiders in duaal leren, DBSO en leertijd. U komt er alles te weten over de werkplekcomponent in alternerende opleidingen: de erkenning van ondernemingen als leerwerkplek, de verschillende types overeenkomsten in alternerende opleidingen en de sociaal-juridische kant van de zaak.

Het is dé gelegenheid om als trajectbegeleider goed geïnformeerd aan de voorbereidingen voor het volgende schooljaar te starten. Het Departement Werk en Sociale Economie stelt in samenwerking met verschillende onderwijs- en sectorpartners een boeiend programma samen.

Kick-off duaal leren 2021 - Extra edities

Begin mei ging reeds een eerste editie van de Kick-off duaal leren 2021 door. Voor wie er niet bij kon zijn herhalen we in september en oktober het sessie-aanbod in extra edities.

Waar & wanneer

Deze extra edities gaan opnieuw digitaal door.

In de week van 13 tot en met 17 september herhalen we het basisaanbod. In de week van 11 tot en met 15 oktober herhalen we het uitbreidingsaanbod. In deze weken kan u elke werkdag op het online eventplatform ‘Thola’ deelnemen aan het programma. U kan er online sessies volgen, in interactie gaan met andere deelnemers en rondwandelen op de virtuele infobeurs.

Sessie-aanbod - Extra editie BASIS - 13 t.e.m. 17 september

In verschillende online sessies en tutorials kan u informatie sprokkelen over alle facetten van de werkplekcomponent in alternerende opleidingen. In de online sessies gaan we dieper in op de erkenning van ondernemingen als leerwerkplek en de overeenkomsten in alternerende opleidingen. We focussen zowel op de regelgeving als op de praktische opmaak van overeenkomsten. Het gebruik van onze digitale applicaties wordt stap-voor-stap toegelicht in tutorials.

De sessies zijn vooraf opgenomen en kan u doorheen de week bekijken op een moment dat het u past.

Sessie-aanbod - Extra editie UITBREIDING - 11 t.e.m. 15 oktober

In het uitbreidingsaanbod focussen we in de eerste plaats op de sociaal-juridische opvolging van overeenkomsten. Deze sessies zijn gericht op trajectbegeleiders met basiskennis over overeenkomsten en sociale wetgeving, verworven door ervaring of het volgen van de basissessie. Na deze sessies bent u voldoende geïnformeerd om vragen van ondernemingen en leerlingen correct te beantwoorden of hen correct door te verwijzen.

De sessies zijn vooraf opgenomen en kan u doorheen de week bekijken op een moment dat het u past.

Interactieve vragensessies

Als u na het bekijken van de sessies en tutorials nog specifieke vragen heeft dan kan u deze tijdens de interactieve vragensessies voorleggen aan een expert en leren uit de vragen van collega’s uit het werkveld.

Op het Thola-platform kan u in de virtuele ruimte ‘Vragenronde’ terecht met volgende vragen:

  • Juridische vragenronde: Hier kan u al uw vragen stellen over de regelgeving rond erkenningen en overeenkomsten.
  • Omzendbrief vragenronde: Hier kan u wel uw vragen stellen over de omzendbrief duaal leren en aanloopfase.

Uurrooster interactieve vragensessies - Extra editie BASIS - 13 t.e.m. 17 september:

Juridische vragenrondeOmzendbrief vragenronde
Ma 13/9//
Di 14/913u - 14u/
Woe 15/911u - 12u/
Do 16/915u - 16u14u - 15u
Vrij 17/910u - 11u/

Uurrooster interactieve vragensessies - Extra editie UITBREIDING - 11 t.e.m. 15 oktober:

Juridische vragenrondeOmzendbrief vragenronde
Ma 11/10

/

/
Di 12/10

10u - 11u

14u - 15u

/
Woe 13/1014u - 15u/
Do 14/10

10u - 11u

14u - 15u

/
Vrij 15/1010u - 11u13u - 14u

Virtuele infobeurs

Op de virtuele infobeurs maakt u kennis met verschillende organisaties die betrokken zijn bij de uitwerking en ondersteuning van duaal leren en leren en werken, zoals de sectororganisaties, het Departement Onderwijs en vorming, de verschillende onderwijskoepels en -netten en het Departement Werk en Sociale Economie.

Presentaties