Gedaan met laden. U bevindt zich op: Begeleiden bij duaal en alternerend leren

Begeleiden bij duaal en alternerend leren

Lerenden krijgen via duaal leren of andere vormen van alternerend leren de kans om zowel in een schoolse omgeving als op de werkvloer kennis en vaardigheden te verwerven. Als trajectbegeleider ondersteunt u de lerende bij de werkplekcomponent in deze opleidingen.

Stappenplan - Begeleiding bij de werkplekcomponent

Er komt heel wat kijken bij de begeleiding van lerenden bij de werkplekcomponent van een duaal of alternerend leertraject. Met onderstaand stappenplan wil het Departement Werk en Sociale Economie u handvaten aanreiken om gemakkelijk alle belangrijke informatie terug te vinden.

Ondersteuning voor trajectbegeleiders

Het Departement Werk en Sociale Economie ondersteunt u op verschillende manieren bij uw taken als trajectbegeleider. Via infofiches en vormingen informeert het departement u over de verschillende facetten van de werkplekcomponent. Het aanbod is gericht op beginnende en ervaren trajectbegeleiders in alternerend leren in het secundair onderwijs (duaal leren, DBSO en leertijd) en duaal leren in het volwassenenonderwijs. In samenwerking met de sectorale partnerschappen ondersteunt het departement u ook bij het vinden van voldoende leerwerkplekken voor lerenden.