Gedaan met laden. U bevindt zich op: Datum eerste toekenning

Datum eerste toekenning

De datum van het volledige keuringsverslag en het moment van indienen van de definitieve aanvraag bepalen het moment dat de 1ste  groenestroom- of warmte-krachtcertificaten toegekend kunnen.

Termijn indienen definitieve aanvraag

Nieuwe installatie

De definitieve aanvraag voor de toekenning van de groenestroom- of warmte-krachtcertificaten moet binnen de 2 jaar na de indienstname ingediend worden. Na de termijn van 2 jaar kunnen geen certificaten voor de installatie aangevraagd worden.

Ingrijpende wijziging (enkel WKK)

De definitieve aanvraag voor de toekenning van de warmte-krachtcertificaten moet binnen de 2 jaar na de voltooiing van de ingrijpende wijziging van de warmte-krachtinstallatie ingediend worden. Na de termijn van 2 jaar kunnen geen certificaten voor de installatie aangevraagd worden.

Uitzondering

De definitieve aanvraag (ingrijpende wijzing) kan tot en met 7 maart 2024 worden ingediend voor installaties die tussen 7 maart 2021 en 7 maart 2022 in gebruik zijn genomen of (enkel voor WKK) waarvan de ingrijpende wijziging is voltooid.

  Start 1ste toekenning

  Datum volledig keuringsverslag

  Voor installaties met een vermogen groter dan 200 kW, kunnen de 1ste certificaten toegekend worden vanaf de datum van het volledige keuringsverslag (datum plaatsbezoek).

  Datum AREI of indienen

  Voor installaties met een vermogen kleiner of gelijk aan 200 kW, bepaald het moment van indienen ten opzichte van de datum van de AREI-keuring mee wanneer de 1ste toekenning start. Was de AREI-keuring meer dan 1 jaar oud op het moment dat de definitieve aanvraag werd ingediend ?

  • Zo ja, dan kunnen de 1ste certificaten toegekend worden vanaf de datum dat de definitieve aanvraag werd ingediend.
  • Zo nee (de AREI-keuring is nog geen jaar oud), dan kunnen de 1ste certificaten toegekend worden vanaf de datum van het AREI-keuringsverslag.