Gedaan met laden. U bevindt zich op: BVK ruwe data hostingservices Aan de slag met de BVK-diensten

BVK ruwe data hostingservices

Data hosting services stellen gebruikers in staat om hun ruwe remote sensing data en daarvan afgeleide informatie, in eigen applicaties aan te roepen.

DHM-Vlaanderen I (2001 – 2004)

Tussen 2001 en 2004 voerde Digitaal Vlaanderen, in samenwerking met het departement Mobiliteit en Openbare Werken, afdeling WL, en VMM, afdeling Water, een grootschalig digitaal hoogtemodel (DHM) voor Vlaanderen (DHMV-I) uit.

Hiervoor werd LiDAR-data ingewonnen met een gemiddelde puntendichtheid tijdens de opname van 1 punt per 4m2. Er werd een eindbestand in TIN-formaat gegenereerd van 1 punt per 20 m²2. De ruwe LiDAR-puntenwolken voor dit project worden online ter beschikking gesteld, beheerd gearchiveerd en ontsloten via EODaS Open LiDAR(opent in nieuw venster).

DHM-Vlaanderen II (2013 – 2015)

Vanaf 2013 startte Digitaal Vlaanderen in eigen beheer met een update van dit DHM- Vlaanderen (DHMV-II). De LiDAR- puntenwolken hiervoor werden gespreid opgenomen over een periode van 3 jaar (2013-2015) en hebben een gemiddelde puntendichtheid van 16 punten per m².

Simultaan met de LiDAR-hoogtegegevens werden eveneens hoogwaardige multispectrale (RGB) luchtopnames opgenomen.

De remote sensing brondata voor dit project (air born LiDAR) worden online ter beschikking gesteld, beheerd gearchiveerd en ontsloten via EODaS Open LiDAR(opent in nieuw venster).

Mobilemapping bevaarbare waterwegen Vlaanderen

De Vlaamse Waterweg(opent in nieuw venster) startte in de periode april - september 2013 met het project mobile mapping op de Vlaamse waterwegen. Hierbij worden panoramische foto’s gemaakt van alle Vlaamse waterwegen (2013 – 2015).

Met deze beelden inventariseren de waterwegbeheerders de objecten (oevers, bolders, …) naast de waterwegen. Dit gebeurt in het kader van een actualisatie van de elektronische vaarkaarten (Inland ECDIS). Er wordt op deze manier een actueel beeld van de huidige situatie van waterwegen opgenomen en heel wat nieuwe informatie (signalisatie, overslagplaatsen, aanlegsteigers, boeien, …) aan de kaarten toegevoegd.

De remote sensing brondata voor dit project (panoramische beelden en terrestrische LiDAR) worden online ter beschikking gesteld, beheerd gearchiveerd en ontsloten naar gebruikers applicaties.

LiDAR bevaarbare waterwegen Vlaanderen

De Vlaamse Waterweg(opent in nieuw venster) startte in de periode april - september 2013 met het project mobile mapping op de Vlaamse waterwegen. Naast panoramische foto’s worden hierbij ook terrestrische LiDAR-data opgenomen van alle Vlaamse waterwegen (2013 – 2015).

Dit gebeurt in het kader van een actualisatie van de elektronische vaarkaarten (Inland ECDIS). Er wordt op deze manier een actueel beeld van de huidige situatie van waterwegen opgenomen en heel wat nieuwe informatie (signalisatie, overslagplaatsen, aanlegsteigers, boeien, …) aan de kaarten toegevoegd. Deze kaarten worden in de loop van 2013 – 2014 gratis aan de schippers aangeboden.

De remote sensing brondata voor dit project (panoramische beelden en terrestrische LiDAR) worden online ter beschikking gesteld, beheerd gearchiveerd en ontsloten naar gebruikers applicaties.