Voorwaarden

Iedereen kan deelnemen aan de examens van de Examencommissie secundair onderwijs. Leeftijd, nationaliteit of vooropleiding spelen geen rol.

Als u nog leerplichtig bent moet u:

Procedure

Infosessie

Bekijk de online infosessie ((opent in nieuw venster)) over de Examencommissie secundair onderwijs.

Inschrijven

Nadat u de online infosessie hebt bekeken kunt u zich inschrijven. U kunt kiezen uit een gevarieerd aanbod studierichtingen.

Examens plannen

Nadat u het inschrijvingsgeld betaald hebt kunt u examens plannen.

Vrijstellingen

Afhankelijk van uw voorgeschiedenis kan het zijn dat u in aanmerking komt voor een vrijstelling.

Leerstof en studiemateriaal

De Examencommissie secundair onderwijs organiseert geen lessen, alles is zelfstudie. De leerstof voor elk vak is vastgelegd in vakfiches ((opent in nieuw venster)). Lees meer over de leerstof en het studiemateriaal voor de Examencommissie.

Examens afleggen

Wees op tijd aanwezig voor het examen en zorg dat u alle benodigdheden bij hebt. Lees meer over examens afleggen bij de Examencommissie.

Resultaten en deliberatie

U ontvangt uw resultaten binnen de maand na uw examen. Er is geen spoedprocedure. Als u alle vakken van uw studierichting hebt afgelegd volgt er een deliberatie. Bent u geslaagd? Dan wordt uw diploma of getuigschrift opgestuurd.

Bedrag

U betaalt 33 euro inschrijvingsgeld.

Wetgeving

Het examenreglement van de Examencommissie secundair onderwijs ((opent in nieuw venster)) is geldig van 12 mei 2017 tot er een nieuwe of aangepaste versie wordt gepubliceerd.

Meer info

Veelgestelde vragen