Gedaan met laden. U bevindt zich op: Energieprestatiedatabank en certificatiesoftware voor energiedeskundigen type D EPC NR-software

Energieprestatiedatabank en certificatiesoftware voor energiedeskundigen type D

Op zaterdag 22 juni 2024 tussen 7u30 en 11 uur worden onderhoudswerken doorgevoerd aan de rekenkern ProductExpress binnen de Vlaamse overheid. Gedurende dit tijdsvenster kan er een tijdelijke onderbreking zijn in de mogelijkheid tot doorrekenen en indienen van energieprestatiecertificaten in de Energieprestatiedatabank en de toepassing EPC-NR.

De Energieprestatiedatabank verzamelt informatie over de energieprestatie van bestaande en nieuwe gebouwen. In de Energieprestatiedatabank beheert de energiedeskundige de eigen registraties, arbeidsrelaties en correspondentiegegevens. Met de softwareomgeving op deze databank kan een energiedeskundige type D EPC’s voor niet-residentiële gebouwen opmaken. 

  Registreren op de Energieprestatiedatabank

  • Als u zich voor het eerst aanmeldt op de Energieprestatiedatabank en u hulp nodig hebt bij het registreren, of u wenst een bijkomende registratie te doen, volg dan het stappenplan voor registratie.
  • Onder ‘Registratie’ vindt u alle informatie over uw gegevens, verschillende erkenningsnummers, …
  • Hebt u een nieuw adres, telefoonnummer, e-mailadres of een nieuwe werkgever? Pas uw gegevens dan ook meteen aan in de Energieprestatiedatabank.

  Aanmelden in de leeromgeving

  Om de software te kunnen gebruiken, moet u zich eerst registeren als student energiedeskundige type D.

  • Stap 1

   Wanneer u een eerste keer aanmeldt op de leeromgeving(opent in nieuw venster), krijgt u een melding dat u onvoldoende rechten hebt.
   Klik op ‘Ga naar EPB om u te registreren

  • Stap 2
   Screenshot uit de EPC NR-software

   U komt op het volgende venster van de Energieprestatiedatabank terecht, vink hier student type D aan en bevestig.

   Doorloop de tabbladen en vul de gevraagde gegevens in en klik op Registreren.
   Klik daarna op Bevestigen om uw registratie te bevestigen.
   Wanneer u nu terug aanmeldt op de leeromgeving, hebt u toegang tot de applicatie (zie hieronder).

  Werken met de certificatiesoftware EPC NR

  Verkeerde of ontbrekende adresgegevens in de Energieprestatiedatabank?

  • De Energieprestatiedatabank is gekoppeld aan het Gebouwenregister. Verkeerde of ontbrekende adresgegevens moeten gemeld worden aan het VEKA, dat deze melding vervolgens doorgeeft aan de gemeente.
  • Raadpleeg de pagina van het Gebouwenregister om te controleren of er effectief meerdere gebouweenheden aanwezig zijn of dat de gebouwafbakening klopt.
  • Zijn de adresgegevens in de Energieprestatiedatabank fout of onvolledig, dien dan een correcte en volledige melding in bij het VEKA.