Gedaan met laden. U bevindt zich op: Energieprestatiedatabank en certificatiesoftware voor energiedeskundigen type D Informatie voor (toekomstige) energiedeskundigen type D

Energieprestatiedatabank en certificatiesoftware voor energiedeskundigen type D

De Energieprestatiedatabank(opent in nieuw venster) verzamelt informatie over de energieprestatie van bestaande en nieuwe gebouwen. In de Energieprestatiedatabank beheert de energiedeskundige de eigen registraties, arbeidsrelaties en correspondentiegegevens. Met de softwareomgeving op deze databank kan een energiedeskundige type D EPC’s voor niet-residentiële gebouwen opmaken. 

  Registreren op de Energieprestatiedatabank

  Als u zich voor het eerst aanmeldt op de Energieprestatiedatabank en u hulp nodig hebt bij het registreren, of u wenst een bijkomende registratie te doen, volg dan het stappenplan voor registratie.

  Onder ‘Registratie’ vindt u alle informatie over uw gegevens, verschillende erkenningsnummers, …

  Denk eraan om bij een nieuw adres, telefoonnummer, e-mailadres of een nieuwe werkgever uw correspondentiegegevens aan te passen in de Energieprestatiedatabank.

  Werken met de certificatiesoftware

  Log hier in op de software voor de berekening van een EPC-NR(opent in nieuw venster).

  Om snel aan de slag te gaan met deze webapplicatie, vindt u alle nodige informatie in de snelle startkaarten EPC NR(PDF bestand opent in nieuw venster).

  Nieuwe versies van de software

  Verkeerde of ontbrekende adresgegevens

  De Energieprestatiedatabank is gekoppeld aan het Gebouwenregister. Verkeerde of ontbrekende adresgegevens moeten gemeld worden aan het VEKA, dat deze melding vervolgens doorgeeft aan de gemeente.

  Raadpleeg de pagina van het Gebouwenregister om te controleren of er effectief meerdere gebouweenheden aanwezig zijn of dat de gebouwafbakening klopt.

  Zijn de adresgegevens in de energiedatabank fout of onvolledig, dien dan een correcte en volledige melding in bij het VEKA.