Gedaan met laden. U bevindt zich op: Inspiratie FUTURE PROEF AWARD

Inspiratie

Op deze pagina vind je inspiratie over hoe je kan bijdragen aan duurzaamheid via je eindproef.  Je kan hier meer leren over de betekenis van ‘Duurzaamheid’ en ‘Duurzame Ontwikkeling’ en je kan je laten inspireren door een aantal duurzaamheidsmodellen. Je vindt hier ook interessante links van hogeronderwijsinstellingen. 

Wat is duurzame ontwikkeling?

Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die voorziet in de behoeften van de huidige generatie, zonder daarbij de behoeften van de toekomstige generaties in gevaar te brengen. Of kort gezegd, duurzaamheid betekent: ‘genoeg’, ‘Voor iedereen’, ‘Voor altijd’.

Bekijk zeker even onderstaande video als je meer wil leren over de geschiedenis van duurzaamheid, duurzaamheid volgens het Donutmodel en de verschillende interpretaties van duurzaamheid.

Inhoud is aan het laden

Enkele duurzaamheidsmodellen ter inspiratie

Deze video biedt je een concrete kijk op duurzaamheid, aan de hand van het ‘donutmodel’ van Kate Raworth.

Inhoud is aan het laden

Wil je meer leren over duurzaamheidsmodellen?

In deze korte leermodule (opent in nieuw venster)kan je meer lezen over het donutmodel, maar ook over enkele andere duurzaamheidsmodellen en hoe je ze kan combineren.

Zo krijg je meer inspiratie hoe je je eindwerk in een duurzaamheidsperspectief kan plaatsen of hoe je vanuit een duurzaamheidsperspectief je eindwerk vorm kan geven.

Inspiratie vanuit je instelling

Moet je het onderwerp van je eindwerk nog bepalen? En wil je via je eindproef graag een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld? En zoek je nog wat meer inspiratie? Bekijk dan zeker de onderstaande links naar duurzaamheidsinitiatieven van instellingen, diensten (zoals Green Offices) die je kunnen helpen om een duurzaam onderwerp te kiezen of naar wetenschapswinkels. Bespreek ideeën voor onderwerpen of thema’s ook zeker met je docent/promotor.

Ontbreken hier nog bepaalde links van instellingen? Geef ons (opent in uw e-mail applicatie)dan zeker een seintje, dan voegen we die toe.