Gedaan met laden. U bevindt zich op: Inter en POM Limburg bundelen krachten op Bouwcampus 2.0 Nieuwsberichten van Inter

Inter en POM Limburg bundelen krachten op Bouwcampus 2.0

Nieuwsbericht
23 mei 2024

DIEPENBEEK - POM Limburg en Inter, het Vlaamse expertisecentrum voor Toegankelijkheid, kondigen hun samenwerking aan. Inter verhuist zijn hoofdzetel naar de nieuwe Bouwcampus in Diepenbeek. Een belangrijke stap naar meer toegankelijkheid binnen de bouwindustrie.

Van links naar rechts: Chris Slaets, gedelegeerd bestuurder-directeur Embuild Limburg, Wendy Metten, algemeen directeur Inter, en Tom Vandeput, voorzitter van POM Limburg.

In een intentieverklaring met POM Limburg kondigt Inter aan dat het zijn maatschappelijke zetel in Limburg verhuist naar Bouwcampus 2.0 in Diepenbeek, het toekomstige centrum voor innovatie in de bouwsector.

Gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Limburg Tom Vandeput: “Bouwcampus 2.0 is dé plek voor experimenten en vernieuwende ideeën in de bouw. Hier wordt gebouwd volgens de principes van circulair en modulair bouwen. Het wordt een symbool van vernieuwing, duurzaamheid en flexibiliteit, en toegankelijkheid is daarbij essentieel.”

Deskundige ondersteuning

Met haar focus op toegankelijkheid en Universal Design zet Inter zijn expertise in voor professionelen, overheden en burgers in de hele bouwsector. Zo begeleidt het agentschap de ontwerpteams van de Bouwcampus om de principes van Universal Design al van bij de ontwerpfase te integreren. Dit jaar neemt de organisatie deel aan de gesprekken met de bouwteams, samengesteld uit architecten en aannemers.

Algemeen Directeur van Inter Wendy Metten: “Door deze samenwerking bewegen we mee met de bouwsector en kennisinstellingen; Een geweldige kans om in co-creatie onze expertise over toegankelijkheid en Universal Design te delen en samen te werken aan een inclusieve omgeving voor iedereen.”

Topniveau toegankelijkheid

POM Limburg benadrukt duurzaamheid en toegankelijkheid voor de volledige Diepenbeekse campus Limburg DC. Tom Vandeput: “Voor Bouwcampus 2.0 streven we naar het hoogste niveau van toegankelijkheid, het A++-label. Na selectie van het bouwteam doorloopt het winnende team een begeleidingstraject bij Inter. Hiermee willen we een voorbeeld zijn voor de rest van de sector. Dankzij de begeleiding van Inter groeit Bouwcampus 2.0 uit tot een toonaangevend inclusief gebouw.”

Chris Slaets, gedelegeerd bestuurder van Embuild Limburg, sluit hierbij aan: “Embuild Limburg verwelkomt met veel plezier Inter als nieuwe stakeholder in het ecosysteem van de bouw. Hierdoor versterken we verder de kracht van alle partners voor de bouw in Limburg.”

De opening staat gepland voor 2027.