Gedaan met laden. U bevindt zich op: Toegankelijk ondernemen Ondernemen en werken

Toegankelijk ondernemen

Ondersteun uw lokale handelaars en ondernemingen en zet hen aan om toegankelijk te zijn voor al hun klanten, bezoekers en werknemers. Jong en oud, met en zonder beperking en in alle omstandigheden.

Analyse, advies en begeleiding

Opdrachtgevers en opdrachtnemers kunnen zich laten ondersteunen om een gebouw toegankelijk te maken bij bouwen of verbouwen.

  • Screening: bij een toegankelijkheidsscreening wordt een gebouw of site volledig opgemeten, gefotografeerd en de verbeterpunten in kaart gebracht, met voorstellen voor oplossingen.

  • Haalbaarheidsstudie: een analyse van de functionele, technische en ruimtelijke kanten van de toegankelijkheid van een gebouw en de ligging ervan, met oog voor de financiële zijde.

  • Labeltraject Toegankelijk Gebouw: begeleiding voor een kwaliteitslabel dat bewoners, medewerkers of bezoekers toont hoe toegankelijk een gebouw is.

Vorming

Een ondernemer of handelaar vindt het meestal belangrijk om klanten goed te onthalen.

Tijdens de opleiding Klantvriendelijk onthaal leert u hoe u iemand in een rolstoel of met een verstandelijke beperking het best onthaalt. Of hoe u omgaat met slechthorenden en slechtzienden.

Aanbod Comeos

Handelsfederatie Comeos wil ook dat elke klant zich overal welkom voelt. Het biedt handelaars op de www.warmsteentree.be(opent in nieuw venster) informatie om zelf aan de slag te gaan met toegankelijkheid. Zoals webinars, bijvoorbeeld het webinar klantvriendelijk onthaal voor winkels en horecazaken(opent in nieuw venster). Het ontwikkelde ook een uitgebreide digitale gids(opent in nieuw venster) met tips en aanbevelingen voor handelaars om met kleine en grotere aanpassingen hun zaak toegankelijk te maken voor al hun klanten. Naast infrastructuur is er ook aandacht voor dienstverlening en online shoppen.

Op naar toegankelijke restaurants, cafés en winkels voor iedereen!