Gedaan met laden. U bevindt zich op: Toegankelijke publieke gebouwen, signalisatie en bewegwijzering Ruimtelijke ordening en omgeving

Toegankelijke publieke gebouwen, signalisatie en bewegwijzering

Toegankelijke publieke gebouwen zijn heel belangrijk, maar de omgeving rond die gebouwen ook. Kunnen uw inwoners en bezoekers er goed geraken? Kunnen ze er parkeren? Wat zijn de looproutes en toegangen? Zijn die goed aangeduid met duidelijke signalisatie? 

Wat?

Wilt u een screening van de toegankelijkheid van de publieke gebouwen in uw gemeente? Contacteer info@inter.vlaanderen(opent in uw e-mail applicatie).

Maak kans op het label Toegankelijk Gebouw.

Bekijk zeker ook de website www.toegankelijkgebouw.be(opent in nieuw venster), een handboek voor toegankelijke publieke gebouwen en hun omgeving.

Waarom?

U wilt dat alle inwoners makkelijk terechtkunnen in publiek toegankelijke gebouwen. Een vlot bezoek begint bij de weg daarheen.

Wat is het resultaat?

Via een screening krijgt u een gedetailleerd overzicht van verbeterpunten, met voorstellen voor oplossingen.

Met het kwaliteitslabel Toegankelijk Gebouw toont u uw inspanningen aan het publiek en weten bezoekers wat te verwachten.

Via het handboek op www.toegankelijkgebouw.be(opent in nieuw venster) kunt u heel wat kennis over toegankelijke publieke gebouwen en hun omgeving toepassen in uw gemeente.

Vorming

U kunt ook een vorming toegankelijke publieke gebouwen, omgeving of bewegwijzering volgen. Contacteer info@inter.vlaanderen(opent in uw e-mail applicatie).