Gedaan met laden. U bevindt zich op: Lerend netwerk Toegankelijke speeltuinen Toegankelijke speeltuinen

Lerend netwerk Toegankelijke speeltuinen

Steeds meer lokale besturen willen inzetten op toegankelijke speeltuinen voor elk kind. Gelukkig maar, want elk kind heeft het recht op spelen. Maar wat zijn de ingrediënten voor een succesvolle toegankelijke speeltuin? Om u samen te brengen over dit thema, organiseert Inter een lerend netwerk. 

Wat?

Het lerend netwerk Toegankelijke speeltuinen is een netwerk waar Vlaamse lokale besturen in vergaderingen samenkomen om ervaringen en kennis uit te wisselen over dit thema, aangevuld met de expertise van Inter op vlak van toegankelijkheid. Het gaat om een combinatie van informatie en beleving, het ontdekken van goede voorbeelden en eventuele uitdagingen op de weg daarnaartoe.

Het omvat ook andere soorten speelzones dan een ‘echte speeltuin’, zoals speelzones in recreatiedomeinen en parken of speelbossen.

Waarom?

Om bij te leren hoe u de speelzones in uw gemeente toegankelijker kan maken voor iedereen. Zo kan elk kind meespelen en kan elk familielid of andere begeleiding mee naar de speeltuin. Jong, oud, met of zonder beperking en onder alle omstandigheden.

Hoe werkt het?

U schrijft zich in voor het lerend netwerk Toegankelijke speeltuinen via dit e-formulier(opent in nieuw venster).

Dan ontvangt u een uitnodiging voor de eerstvolgende bijeenkomst. Dat kan een digitale vergadering zijn of een fysieke bijeenkomst, bij voorkeur op een locatie waar iets relevants te zien is. Het lerend netwerk vindt zo’n 3 keer per jaar plaats.

Kostprijs?

Deelname aan dit lerend netwerk kost u niets, behalve de tijd die u er aanwezig bent en de eventuele verplaatsing.

Inter faciliteert het lerend netwerk met steun van Vlaams minister Bart Somers, viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen.

Het startschot is gegeven.

Op maandag 19 juni 2023 werd het speelse startschot gegeven van het lerend netwerk Toegankelijke speeltuinen, in de speeltuin Galbergen in Mol.

Dit deed onze algemeen directeur Wendy Metten samen met Ellen, de mama van ‘baby’ Pia, Wendy Soeffers, de schepen voor personen met een beperking in Mol en Vlaams minister Bart Somers.

Lees hier het volledige nieuwsbericht over de lancering.

Aan de slag in uw gemeente!

Wilt u concreet aan de slag gaan rond toegankelijke speeltuinen in uw gemeente? Inter kan u bijstaan met advies voor elke speelruimte. Lees hier meer over de haalbaarheidsstudie en het begeleidingstraject.