Gedaan met laden. U bevindt zich op: Voorbehouden parkeerplaatsen in West-Vlaanderen Ruimtelijke ordening en omgeving

Voorbehouden parkeerplaatsen in West-Vlaanderen

U bekijkt de ligging en staat van alle voorbehouden parkeerplaatsen in West-Vlaanderen via Navigeer en Parkeer.

Navigeer en Parkeer(opent in nieuw venster) is een opdracht van de provincie West-Vlaanderen, in samenwerking met GIS West(opent in nieuw venster) en de West-Vlaamse gemeenten. Het begon eerst in de kuststeden en Brugge en groeide daarna uit naar een overzicht van alle voorbehouden parkeerplaatsen in West-Vlaanderen. Dat zijn alle plaatsen waar u mag parkeren met een parkeerkaart voor personen met een handicap.

Een schat aan informatie

Via www.navigeerenparkeer.be(opent in nieuw venster) vindt u de parkeerplaatsen met heel wat details:

 • Ligging

 • Afmetingen

 • Soort ondergrond

De West-Vlaamse gemeenten krijgen elk jaar een overzicht van de staat van hun voorbehouden parkeerplaatsen. Dat is belangrijke informatie om mee te nemen in hun beleid voor voorbehouden parkeerplaatsen.

De gemeenten geven wijzigingen door aan Inter. Zo blijft de informatie altijd juist.

Alle voordelen

 • Een duidelijk en altijd bijgewerkt overzicht van uw voorbehouden parkeerplaatsen en de staat ervan. Dat gebruikt u op verschillende manieren:
  • Minder goede parkeerplaatsen verbeteren
  • Parkeerplaatsen aanpassen wanneer u ze opnieuw aanlegt
  • Controles
  • Informatie bijhouden en bijwerken
 • Handige informatie voor inwoners en bezoekers met een handicap op de gemeentewebsite, met een link naar Navigeer en Parkeer(opent in nieuw venster). Daar vindt iedereen meteen ook info over voorbehouden parkeren in alle West-Vlaamse gemeenten.
 • De informatie in Navigeer en Parkeer is ook op andere plaatsen terug te vinden, bijvoorbeeld op de kaarten met toegankelijke fiets- en wandellussen op www.iedereenfietst.be(opent in nieuw venster) en in toegankelijkheidsbrochures.

Wie betaalt wat?

Navigeer en Parkeer begon met middelen van Gelijke Kansen in Vlaanderen en steun van de provincie West-Vlaanderen.

De provincie betaalt om de parkeerplaatsen te laten screenen en de informatie te verwerken.

De kostprijs voor de gemeenten hangt af van hun beleid: van wat ze uitgeven om de parkeerplaatsen te verbeteren en van de personeelskost van de medewerkers die de informatie beheren.

Trekt u er met de auto op uit? Gebruik dan zeker de website ‘Navigeer en Parkeer’. Daarin vindt u de ligging van alle voorbehouden parkeerplaatsen in West-Vlaanderen. Met een foto, beschrijving van de ondergrond, noem maar op.
Geert Dumoulin

Geert Dumoulin

gebruiker