Gedaan met laden. U bevindt zich op: Werken aan een toegankelijk Vlaanderen Werken aan toegankelijkheid

Werken aan een toegankelijk Vlaanderen

Vlaanderen toegankelijk maken is een verantwoordelijkheid van elk beleidsdomein en elke Vlaamse entiteit. Het Vlaams Regeerakkoord benoemt integrale toegankelijkheid als een absolute kwaliteitsvoorwaarde binnen het beleid en een automatisme binnen de werking van alle beleidsdomeinen. 

Wilt u werken aan de toegankelijkheid van uw agentschap, departement of andere entiteit van de Vlaamse overheid? Laat u ondersteunen bij de uitwerking of verbetering van uw toegankelijkheidsbeleid. Het gaat zowel om uw eigen werking intern als uw werking extern.


Wat zijn uw mogelijkheden?


Het Agentschap Inter - Toegankelijk Vlaanderen is het Vlaams expertisecentrum en uw partner in toegankelijkheid.

Samenwerken? Dat kan onder andere via een samenwerkingsovereenkomst. We bespreken welke vorm van samenwerking het voordeligst is. Neem contact op via info@inter.vlaanderen(opent in uw e-mail applicatie) of op 011 26 50 30.

Neemt uw entiteit al deel aan de Vlaamse interdepartementale werkgroep (IDWG) Toegankelijkheid?
Dat is een werkgroep waar de entiteiten van de Vlaamse overheid samenkomen over toegankelijkheid. Elke entiteit duidt een sleutelfiguur aan die toegankelijkheid binnen de entiteit opvolgt en zetelt in de IDWG.

Lees meer over de werkgroep in dit artikel ‘Van toerisme over openbaar vervoer tot sport: samenwerken aan een toegankelijk Vlaanderen’