Gedaan met laden. U bevindt zich op: Werken aan toegankelijke mobiliteit Werken aan toegankelijkheid

Werken aan toegankelijke mobiliteit

Veel mensen met een handicap zijn beperkt in hun mogelijkheden om zich te verplaatsen en zo onafhankelijk deel te nemen aan de samenleving. Soms is het openbaar vervoer hun enige keuze. Maar dat moet dan toegankelijk zijn.

Coachingtraject toegankelijke haltes

Laat u als lokaal bestuur ondersteunen om de haltes in uw beheer voor 2030 toegankelijk te maken. Een coachingtraject van een jaar helpt u om een actieplan ‘Masterplan toegankelijke haltes’ op te maken, met acties om aan te werken tot 2030. Eerst worden de ambities van uw stad of gemeente vastgelegd. Daarna volgen gerichte screenings, een gebruikersbevraging en netwerkmomenten om deze ambities tegen 2030 waar te kunnen maken.

Screening haltes openbaar vervoer

Deze screening meet de toegankelijkheid op van de halte-infrastructuur in uw stad of gemeente en brengt ze in kaart, ook met foto’s. Het advies volgt na een negatief advies of twijfel van De Lijn.

Neem contact op via info@inter.vlaanderen(opent in uw e-mail applicatie) of via 011 26 50 30.   

Ondersteuning bij de aanleg van Hoppinpunten

Een Hoppinpunt is een knooppunt waar u als reiziger vlot overstapt van het ene op het andere vervoermiddel, zoals de trein, een bus of een deelfiets. Er is parking voor uw wagen of fiets. De Hoppinpunten in uw gemeente moeten toegankelijk zijn.

Screening publieke ruimte rond openbaar vervoer

Deze screening meet de toegankelijkheid op van de publieke ruimte rond de haltes van het openbaar vervoer of de NMBS-stations in uw stad of gemeente op en brengt ze in kaart, ook met foto’s en een link naar het geografisch informatiesysteem van Geopunt Vlaanderen (GIS). Zo weet u waar de werkpunten zitten en kunt u die aanpakken, bijvoorbeeld per prioriteit of per wijk.

Neem contact op via info@inter.vlaanderen(opent in uw e-mail applicatie) of via 011 26 50 30.   

Advies  publieke ruimte rond openbaar vervoer

Met dit advies maakt u de publieke ruimte rond de haltes van het openbaar vervoer of de NMBS-stations in uw stad of gemeente toegankelijk, bijvoorbeeld de oversteekplaatsen naar de haltes of de stationsomgeving.

Neem contact op via info@inter.vlaanderen(opent in uw e-mail applicatie) of via 011 26 50 30.   

Kennisplatform MeerMobiel

Op het kennisplatform MeerMobiel(opent in nieuw venster) vindt u heldere informatie over toegankelijke vervoersmogelijkheden in Vlaanderen en Brussel.