Gedaan met laden. U bevindt zich op: Werken aan toegankelijke sportinfrastructuur Werken aan toegankelijkheid

Werken aan toegankelijke sportinfrastructuur

Sporten is gezond. En iedereen heeft er recht op. Wilt u als lokale overheid of beheerder van sportinfrastructuur de toegankelijkheid van uw sportgebouwen en hun omgeving verbeteren? Laat Inter u dan ondersteunen. 

Label toegankelijke sportinfrastructuur

Het label toegankelijke sportinfrastructuur is een kwaliteitslabel. U kunt het label behalen voor een brede waaier aan sportinfrastructuur. Of het nu gaat om een kleine sporthal, een groot sportcentrum, een zwembad, tennisvelden, een complex met atletiekpistes of een recreatiedomein? Met het label toont u aan dat uw infrastructuur voor iedereen toegankelijk is.

Neem contact op via info@inter.vlaanderen(opent in uw e-mail applicatie) of op 011 26 50 30.   

Ontwerpinstrument

Om het label toegankelijke sportinfrastructuur te halen, volgt u het ontwerpinstrument. Het ontwerpinstrument houdt rekening met wat u nodig heeft om vlot te sporten, te supporteren of te werken in een sportgebouw of -omgeving. In het instrument vindt u alle toegankelijkheidscriteria per gebouwonderdeel. Via een keuzelijst past u de criteria toe die bij uw situatie passen. 

Screening bestaande infrastructuur

U kan uw sportinfrastructuur laten screenen op toegankelijkheid, al dan niet om het label te behalen. Neem contact op via info@inter.vlaanderen(opent in uw e-mail applicatie) of op 011 26 50 30.