Gedaan met laden. U bevindt zich op: Jaaroverzicht onderzoek 2022 Bijdragen van het kennisplatform

Jaaroverzicht onderzoek 2022

Blogbericht
27 maart 2023

Om het beleid van het Departement Werk en Sociale Economie (DWSE) te onderbouwen, werd in 2022 weer heel wat onderzoek uitgevoerd. Aansluitend bij de kennisagenda van het departement kwamen diverse thema’s aan bod, zoals het herdenken van jobs, de impact van de coronacrisis op arbeid, opleidingsincentives en groene vaardigheden. Net als vorig jaar vatten we de hoogtepunten samen in een jaaroverzicht.

Wat vindt u terug in het jaaroverzicht?

Het jaaroverzicht geeft u in één oogopslag een breder beeld van de nieuwe inzichten over de arbeidsmarkt. Het vat de hoogtepunten en belangrijkste bevindingen samen en blikt bovendien vooruit naar 2023. Nieuw ten opzichte van vorige editie is dat ook de onderzoeksevenementen een plaats krijgen.

Kies zelf waar u meer info over wenst

Het jaaroverzicht is opgemaakt als een interactieve pdf. De 6 kennisdomeinen waarrond het Departement zijn inzichten opbouwt, vormen de rode draad: welzijn en organisatie, leren, inclusieve samenleving, economie, omgeving en governance. Elk van die thema’s legt de link met de arbeidsmarkt.

U kan via de inhoudstafel snel doorklikken naar een specifiek domein of naar de evenementen. Voor meer informatie over een specifiek onderzoek leiden we u naar het kennisplatform, waar u een samenvatting en link naar het volledige onderzoek vindt.

Raadpleeg het jaaroverzicht onderzoek 2022