Gedaan met laden. U bevindt zich op: VIONA-webinar: activering van leefloongerechtigden Departement Werk en Sociale Economie

VIONA-webinar: activering van leefloongerechtigden

Infosessie

Kathy Goffin en Valentijn Vanoeteren (IDEA Consult) staan stil bij het onderzoek in het kader van VIONA over de activering van leefloongerechtigden.

Datum
28 mei 2024
Tijdstip
09:30 tot 11:00
Locatie

Online

Inschrijven tot en met
26 mei 2024

Wat hebben mensen die een leefloon ontvangen nodig om aan het werk te gaan en sluit het huidige beleid hier goed op aan? Hoe begeleiden de trajectbegeleiders van het OCMW de personen die een leefloon ontvangen en hoe effectief is dit? Welke rol vervullen arbeidsbemiddelaars van VDAB en trajectbegeleiders van het OCMW binnen de lopende samenwerkingen met lokale besturen? Deze vragen staan centraal in het VIONA-onderzoek rond activering van leefloongerechtigden. Tijdens het webinar lichten Kathy Goffin en Valentijn Vanoeteren het onderzoek toe.

Kathy Goffin is expert bij IDEA Consult binnen het domein arbeidsmarkt en sociaal-economisch beleid. Kathy werkt aan verschillende projecten rond activering, inclusie, duurzame loopbanen, competenties, … en de manier waarop actoren rond deze thema’s samenwerken en zich organiseren.

Valentijn Vanoeteren is ook expert bij IDEA Consult en spitst zich toe op het versterken van bestuurskracht via onderbouwde beleidsvaluatie en gedragen strategische planning. Hij was onder meer betrokken bij onderzoeken naar de activering van leefloongerechtigden via tijdelijke werkervaring en de regierol sociale economie.

Wat kan u verwachten?

De agenda ziet er als volgt uit:

  • 9.30 - 9.40 uur: Inleiding door Griet Smet (Beleidsmedewerker lokaal werkgelegenheidsbeleid en activering, Departement Werk en Sociale Economie)
  • 09.40 - 10.20 uur: Presentatie door Kathy Goffin en Valentijn Vanoeteren (IDEA Consult)
  • 10.20 - 10.30 uur: Reflectie door Anneleen Peeters (Manager beleid en strategie, VDAB)
  • 10.30 - 11 uur: Vraag en antwoord

Hoe kan u deelnemen?

Schrijf u in voor 27 mei(opent in nieuw venster). Het VIONA-webinar vindt plaats via Teams. Na inschrijving ontvangt u een agendaverzoek met de Teams-link die u toegang geeft tot het webinar. Deelname aan het webinar is gratis.

Het webinar wordt opgenomen. De opname wordt nadien gedeeld op deze pagina.

Partners

Evenement georganiseerd door Departement Werk en Sociale Economie
Beleid en regelgeving