Gedaan met laden. U bevindt zich op: Keuring en onderhoud van uw verwarming

Keuring en onderhoud van uw verwarming

Laat uw verwarming regelmatig nakijken. Een goed onderhouden installatie is veilig, zuiniger en ook beter voor het milieu. Afhankelijk van de aard en de ouderdom van uw toestel of installatie, zijn er verplichtingen of aanbevelingen.

Keuring en onderhoud van de centrale verwarming (cv-ketel)

U bent verplicht om de installatie voor de centrale verwarming (cv-ketel) regelmatig te laten nakijken. Afhankelijk van de ouderdom van de installatie, zijn er verschillende verplichtingen. Een verwarmingsinstallatie in perfecte staat is zuinig, veilig en milieuvriendelijk.

Voor appartementsgebouwen of multifunctionele gebouwen met een centrale stookplaats zijn individuele warmtemeters verplicht. Op de website van de VREG vindt u meer info over Meters voor verwarming, koeling en warm water(opent in nieuw venster).

Onderhoud van schoorstenen

Hebt u centrale verwarming (cv) verwarming? Dan is de reiniging van de schoorsteen een onderdeel van het verplichte onderhoud van de cv-installatie.

Bij andere toestellen is de reiniging van de schoorsteen niet verplicht. Toch wordt regelmatige reiniging aangeraden.

Controle, onderhoud en buitengebruikstelling van een stookolietank

Hebt u een stookolietank die gebruikt wordt om een woning te verwarmen? Dan zijn er verschillende verplichtingen. Voor ondergrondse tanks zijn er andere regels dan voor bovengrondse tanks. Ook de grootte van de tank speelt een rol.

Een stookolietank die buiten gebruik gesteld wordt, moet in elk geval leeggemaakt worden, maar soms ook verwijderd (of opgevuld) worden, al dan niet na reiniging.