chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Steun voor innovatieve ondernemingen

  Steun voor innovatieve ondernemingen

  Vlaamse ondernemingen met een innovatief project kunnen steun krijgen van het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Dat geldt voor:

  • kmo’s
  • grote bedrijven
  • vzw’s en ondernemingen uit de socialprofitsector
  • de Vlaamse vestiging van een multinational, op voorwaarde dat de onderneming voldoende toegevoegde waarde creëert in Vlaanderen, via tewerkstelling en/of investeringen.

  Naargelang van de grootte van het project, het profiel van de onderneming en het soort innovatie zijn er verschillende projecttypes en steunmaatregelen.

  Advies en begeleiding bij innovatieprojecten

  Op zoek naar advies of financiële steun voor uw innovatieplannen? Neem contact op met een van de vijf regionale Innovatiecentra. Het centrum kan u doorverwijzen naar een van de onderzoekscentra, kennisinstellingen, universiteiten en hogescholen in het Vlaams Innovatienetwerk (VIN).

  Innovatiesteun voor kmo's

  Kmo's met (toekomstige) activiteiten in het Vlaamse Gewest kunnen voor bepaalde innovatieactiviteiten financiële steun krijgen. Innovatie wordt daarbij gedefinieerd als het tot stand brengen van een nieuw of vernieuwend product of proces dat een vernieuwing binnen het bedrijf vereist.

  Innovatiesteun voor grote ondernemingen

  Grote ondernemingen met (toekomstige) activiteiten in het Vlaamse Gewest kunnen financiële steun krijgen voor een bepaald innovatieproject. De innovatie kan de ontwikkeling van een volledig nieuw of een beduidend vernieuwend (verbeterd) product, proces of concept omvatten, dat een belangrijke impact heeft op de toekomstige prestaties van het bedrijf.

  Innovatiesteun voor zowel kmo’s als grote bedrijven

  Naast de specifieke innovatiesteun voor kmo's en die voor grote ondernemingen kan elke onderneming die actief is in het Vlaamse Gewest en die een bepaalde innovatie wil doorvoeren, daarvoor financiële steun krijgen van het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

  Publicaties

  Speurgids Ondernemen & Innoveren 2015. Het Vlaamse overheidsbudget voor Economie, Wetenschap & Innovatie

  De Speurgids is een jaarlijkse uitgave van het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) van de Vlaamse overheid en biedt een overzicht van de kredieten 2015, enerzijds binnen het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie en anderzijds van het budget voor wetenschapsbeleid over alle beleidsdomeinen heen. Hierbij worden de geldstromen in Vlaanderen geanalyseerd, in een tijdreeks

  Vlaams Innovatienetwerk. Structuur, werking en toekomstige inrichting

  Het agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) heeft onderzoeksbureau Dialogic verzocht de structuur en werking van het Vlaams InnovatieNetwerk (VIN) te onderzoeken. Het IWT ziet het VIN als geheel van mensen (onderzoekers en adviseurs) die vanuit de “intermediaire organisaties en kenniscentra actief zijn op het vlak van innovatieondersteuning, gecoördineerd door het IWT”.

  Contact

  Afdeling Innovatiesteun

  Adres
  Koning Albert II laan 35
  1030 Schaarbeek
  België
  Telefoon
  0800 20 555
  E-mail