Minimale verwachtingen

  Doelgroep

  De actie richt op personen met een niet-Belgisch diploma.

  In het 1ste projectjaar richtte de projectoproep zich op personen met een diploma van buiten de EU. Deze doelgroep is uitgebreid om ook Europeanen te kunnen begeleiden.

  Criteria KPI

  We verwachten een 1-op-1-begeleiding tussen de begeleider en de persoon die zijn diploma en competenties wil laten erkennen.

  We brengen minstens in kaart welke de ontbrekende modules zijn om tot een volwaardige kwalificatie te komen.

   Financiële ondersteuning

   • Voor deze actie kan je een subsidie aanvragen binnen de subsidieoproep ‘Plan Samenleven’.
   • Een lokaal bestuur kiest zelf hoeveel personen met een diploma van buiten de EU het wil begeleiden. De maximale subsidie bedraagt 13.500 euro.

   Inhoudelijke ondersteuning

   MaxiPAC

   MaxiPAC begeleidt hooggeschoolde nieuwkomers om een hoger onderwijsopleiding in een verkort traject te behalen. De hogeschool Thomas More is coördinator van MaxiPAC, maar elke Vlaamse universiteit of hogeschool kan de nieuwkomers begeleiden.

   De financiële ondersteuning bij de subsidie-oproep Plan Samenleven kunnen ze daarvoor gebruiken.

   • Het doel van MaxiPac is elders verworven competenties en kwalificaties van derdelanders valoriseren. MaxiPAC staat voor Maximizing Previously Acquired Competences.
   • Hoger onderwijsinstellingen (diverse universiteiten en hogescholen, met Thomas More als coördinator) ontwikkelden de procedure.
   • De doelgroep zijn nieuwkomers die al hoger onderwijs genoten, maar wiens diploma niet erkend wordt in België.
   • Met MaxiPAC wordt een interessant opleidingstraject op maat aangeboden en activeer je het activeringstraject van nieuwkomers.

   Contacteer MaxiPAC(opent in uw e-mail applicatie) en vind meer informatie over de procedure op de website van MaxiPAC.(opent in nieuw venster)